Stéphanos steunen?

We hebben uw hulp hard nodig. Klik op onderstaande button om uw steentje bij te dragen.

 

Doneer!

U bevindt zich hier: Home » Kids

 

We hebben jou nodig, want jij bent heel belangrijk! 

Jij kan vandaag iemand helpen! Iemand die misschien wel net zo oud is als jou. Bijvoorbeeld Chimwemwe. Even oud, maar toch een heel ander leven. Zij heeft geen vader en moeder. Ook geen opa en oma of iemand anders die voor haar kan zorgen. Ze woont nu bij Stephanos. En omdat iemand uit Nederland haar helpt kan ze hier naar school, krijgt ze eten en wordt er voor haar gezorgd als ze ziek is. Maar er zijn nog veel meer kinderen zoals Chimwemwe, die nog niemand hebben die voor hen zorgt. Daarom ben jij zo belangrijk! Want jij kan helpen!! Gaaf he?

Hoe kan ik helpen?

  • Vraag aan je juf of meester of het zendingsgeld dat jullie ophalen, gebruikt mag worden voor de kinderen in Malawi of Zambia. Om te weten waar het geld voor gebruikt wordt is het mogelijk dat iemand van Stichting Stephanos iets komt vertellen over het werk in Malawi en Zambia.
  • Verzin samen met je klas een steengoede actie om geld op te halen voor de kinderen in Malawi en Zambia. Overleg wel even met je juf of meester. (Ideeën: lege flessen actie, kraskaart, verkoop, skeelertocht…)
  • Wil je graag thuis aan de slag? Natuurlijk kan dat ook! Er zijn vast wel mensen waarvoor je een karweitjes kan doen. En als je vertelt dat het voor de kinderen in Malawi en Zambia is, dan krijg je er misschien wel wat voor. Als je dan heel veel karweitjes doet, kan je iemand ver weg de kans geven om naar school te gaan. Misschien heb jij echt wel verkooptalent en vind je het leuk om langs de deur te gaan. Weet je… jij hebt vast nog veel meer ideeën! Bedenk iets leuks en vertel ons op welke manier jij kinderen in Malawi en Zambia kunt helpen. Wie weet, komt jouw idee wel op de website te staan.

Wat kan ik nog meer doen?

  • Misschien is het leuk om een mooie kijkdoos te maken en langs de deuren te gaan.
  • Maak ook je vrienden enthousiast en vertel hen over je steengoede actie en wat er allemaal te zien is op de website van Stephanos. Met elkaar kunnen jullie een heleboel voor kinderen ver weg betekenen. Gaaf hè?

 

Stéphanos op school

Stéphanos heeft veel leuke dingen voor op school. Zowel de leerlingen als meesters en juffen kunnen op deze website ideeën opdoen om op school aan de slag te gaan met weeskinderen uit Malawi en Zambia.

 

Wat kun je zoal doen?

Bijvoorbeeld een spreekbeurt houden, zendingsgeld ophalen, een projectweek houden of met de hele klas een kindje sponsoren!

Kijk snel verder!