Stéphanos steunen?

We hebben uw hulp hard nodig. Klik op onderstaande button om uw steentje bij te dragen.

 

Doneer!

U bevindt zich hier: Home » Donateurs > Periodieke schenking

Periodieke schenking

Wilt u Stichting Stéphanos een (groot) bedrag schenken, dan kunt u wellicht het afsluiten van een schenkingsovereenkomst, in plaats van een gift zonder overeenkomst, overwegen.

Het betreft dan een periodieke gift, voorheen ook wel lijfrente genoemd. Onder voorwaarden is dit bedrag volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Schenkt u iets aan Stichting Stéphanos zonder deze overeenkomst dan is een gedeelte niet aftrekbaar (in verband met de giftendrempel) en geldt een maximaal aftrekbaar bedrag per jaar (10 procent van het verzamelinkomen).

Voorwaarden
Wilt u uw schenking volledig aftrekken van de belasting, dan gelden de volgende voorwaarden:

  • Vaste termijnen (periodiek hetzelfde bedrag schenken)
  • Een minimum termijn (ten minste 5 jaar)

Het regelen van een periodieke gift is gratis en vindt plaats door de schenkingsovereenkomst in te vullen en op te sturen naar Stichting Stéphanos P/A Postbus 150, 4250 DD werkendam. Stichting Stéphanos is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en behoeft daarom geen schenkingsrechten aan de fiscus te betalen.  

Om uw schenkingsovereenkomst direct in te vullen kunt u het benodigde formulier hieronder aanklikken en uitprinten.

 

Formulier

 

Let op! Met dit formulier is uw schenking geregeld voor de  Belastingdienst maar u heeft hiermee nog geen schenking gedaan. Wanneer u bovenstaande formulier heeft ingevuld en u graag wilt dat de schenking geregeld wordt door middel van een machtiging, dan kunt u dat aangeven via onderstaande 'machtiging' link.  Hier kunt u aangeven of u de betaling bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal wilt laten plaatsvinden. Wij sturen u dan z.s.m. een donateurkaartje toe. Een andere optie is om de schenking zelf over te maken.

 

Machtiging