Stéphanos steunen?

We hebben uw hulp hard nodig. Klik op onderstaande button om uw steentje bij te dragen.

 

Doneer!

U bevindt zich hier: Home » Nieuws > Blog 2: We gaan op reis, gaat u mee

Blog 2: We gaan op reis, gaat u mee

10 juli 2017 - Door: Harry Droppert

Dit is de blog van afgelopen zaterdag: We hebben er lang naar uitgekeken, maar gisteren zijn we toch echt vertrokken naar Malawi. Ruim een half jaar geleden hebben we elkaar als groep voor het eerst gezien. Daarna zijn we druk bezig geweest met alle voorbereidingen en hebben we uitgekeken naar de dag van vertrek.

 

Om 17:00 uur is het zover. We staan als groep bij de incheckbalie. Sommigen hebben al een lange (auto)reis achter de rug.

 

Een leuk gezicht al die koffers bij elkaar; rode, blauwe, zwarte koffers. Er staan er genoeg. En verder nog de nodige handbagage en laptoptassen. We nemen een hoop kilo’s bagage mee. Zou het niet téveel zijn? Heeft iedereen zijn of haar tickets en paspoort? Het duurt even, maar dan is het inchecken toch geregeld. Voordat we langs de douane gaan, zwaaien we nog even naar de familieleden die ons hebben weggebracht. Ook Harry, de voorlichter van Stéphanos is er. In de achterliggende maanden heeft hij veel voor ons geregeld. Leuk dat hij ons komt uitzwaaien. Bij de douane weer het bekende ritueel voor degenen die al eerder gevlogen hebben: laptop uit de tas, horloge af, vloeistoffen uit de tas … oefening baart kunst, we zullen het de vast nog vaker moeten doen.

 

We hebben een lange reis voor de boeg. Vanaf Schiphol vliegen we naar Frankfurt am Main. Daar hebben we even vlug doorgelopen op het grote vliegveld … gelukkig waren we op tijd voor onze volgende vlucht.

 

Daar zitten we dan, middenin de nacht, aan de warme maaltijd. Ja ja, om 1 uur kwamen ze dat brengen. Op 10 kilometer hoogte, vele kilometers verwijderd van Nederland en Malawi. Sommigen sliepen al lang en breed. Het eten smaakte prima. De uren daarna was het stil en donker in het vliegtuig. Tijd om te slapen. Helaas lukte het niet iedereen om een oog dicht te doen. Rond 6 uur werd het langzaam maar zeker licht in het vliegtuig. Ze gunden het ons om rustig wakker te worden en daarna te ontbijten. Menigeen kletst even in een mengelmoes van Engels, Zuid-Afrikaans en Nederlands met zijn of haar buurman/buurvrouw.

 

Verder kunnen we de komende uren nuttig gebruiken door verder met elkaar kennis te maken. Zeker de laatste paar weken is er veel mailcontact geweest. Leuk hoor, dan leer je mensen ook al kennen.

In gedachten reizen we soms al vooruit naar het Stéphanosterrein. Als we een goede reis mogen hebben, dan hopen we daar vanmiddag aan te komen.

 

Reist u in gedachten en in uw gebed met ons mee?

 

Foto onder: Schiphol. Klaar voor vertrek

 

Foto onder: Aankomst in Blantyre.

 

Foto onder: Aankomst in Stéphanos weesdorp. Blije kinderen én werkvakantiegangers.

 

 

 

Foto onder: Warm ontvangst inclusief koffie en toespraak van Jos Joosse en General Manager Cliffort.

 

NIEUWSBERICHT

Nieuws

25 september 2017
Hulp aan kwetsbare meisjes door Goats For Girls projectLees meer