Stichting Stephanos start campagne vanwege honger in Malawi.

26 januari 2017 - Door: Harry Droppert

De situatie in Malawi is schrijnend. Dit seizoen hebben ongeveer 8,4 miljoen Malawiërs te maken met voedselonzekerheid en honger. Dat is de helft van de totale bevolking van het armste land ter wereld!

Er is verspreid over het land honger. In de Stéphanos werkgebieden Chikwawa en Thyolo (zuidelijke districten) is de nood vooral hoog bij de allerarmsten, zoals gehandicapten, weduwen en gebrekkige kinderen.

 

Stichting Stéphanos start deze week een campagne om meer hulp te kunnen bieden aan de allerarmsten in Malawi. Voedselprijzen lopen op. Stichting Stéphanos heeft vroegtijdig grote voorraden maïs ingekocht om de medemens in Malawi te kunnen voorzien van voedsel.

Daarnaast verstrekt Stéphanos zaaizaad en worden er kleine irrigatieprojecten opgezet om deze mensen ook op langere termijn te kunnen helpen. 

 

Er is gelukkig ook hoop voor het volgende seizoen. In Malawi is het nu regentijd. Dit is de tijd waarin de mensen zaaien. De situatie is op dit moment voorzichtig positief te noemen. De gewassen groeien goed, omdat er voldoende neerslag valt. Dat betekent dat -als alles verder goed mag gaan- er een goede oogst aankomt. Maar die oogst is er pas rond Pasen. Mensen hebben op dit moment maar één maaltijd per dag!

 

Helpt u deze inwoners van het armste land ter wereld tot de volgende oogst?

 

Hieronder vind u de advertentie met het rekeningnummer, of klik op de link http://www.stephanos.nl/donateurs/eenmalig-geven