Chisomo wil graag dokter worden

29 augustus 2019 - Door: Harry Droppert

Chisomo (11) wil graag dokter worden…  maar ze heeft een aangeboren oogafwijking. Haar ouders hebben geen geld voor medische hulp. Door problemen thuis kon Chisomo nauwelijks naar school. Toch hoeft ze haar droom niet op te geven. 

Stichting Stéphanos helpt kinderen als Chisomo met voedsel, kleding, medische zorg en onderwijs. Ze horen over de Heere Jezus en krijgen een toekomst! 

Het verhaal van Chisomo: "In maart tijdens de overstromingen is een deel van het huis ingestort, ze wonen nu nog in een klein gedeelte wat overeind staat. Ondertussen worden er stenen verzamelt om een ander huis te bouwen. Via de noodhulp hebben ze al plastic voor het dak en een paar zakken cement gekregen. De ouders hebben geen werk, maar gaan in de buurt op zoek naar klussen. Ook verbouwen ze dichtbij de rivier  wat millet en sorghum (gierstsoorten). Ze eten twee keer daags. Meestal is dit nsima (hier gemaakt van gierst). Chisomo heeft een aangeboren oogafwijking. Met het slechte oog kan ze weinig zien. Ook heeft ze sinds een jaar of vijf huidproblemen. Geld om naar een ziekenhuis te gaan is er niet. Doordat haar ouders gescheiden waren ging Chisomo nauwelijks naar school en zit nu voor de tweede keer in groep 1. Ze droomt ervan om dokter te worden." Helpt u mee kinderen als Chisomo te helpen? Maak dan uw bijdrage over op IBAN NL74 RABO 0335 3074 50 t.n.v. Stichting Stéphanos of  doneer online via de mogelijkheden onderaan deze pagina. Voor 15 euro geeft u al 3 kinderbijbels!

 

Wilt u als ondernemer, vereniging, gemeente of school een presentatie met foto's en praktijkverhalen over het werk in Malawi en Zambia? 06 - 301 671 72 of voorlichting@stephanos.nl

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.