200 blijde gezichten en dankbare harten

21 maart 2019

Een verslag van Stéphanos manager Thea Mawaya over de vandaag gegeven noodhulp:

 

"200 blijde gezichten en dankbare harten.

 

Vandaag mochten we aan 200 gezinnen in Thyolo een zak maïs uitdelen. Dit zijn de gezinnen die een of meerdere kinderen op de dagopvang in Thyolo hebben, maar ook oudere mensen uit het dorp waarvan het kleine maïsveldje dat ze hadden verloren is gegaan in de aanhoudende regen.

 

Het aanwezige dorpshoofd hield een toespraak en vertelde dat er afgelopen week op 1 dag 14 graven gedolven moesten worden. Volwassenen en kinderen die omgekomen waren door de overstromingen en het instorten van hun huis. Een nationale ramp met verborgen verdriet. Er is meer lijden dan bij de media bekend is.

 

Een vertegenwoordigster van het maatschappelijk werk sprak haar dank uit naar Stéphanos en zei dat vele organisaties slecht eenmalige hulp bieden, maar Stéphanos kijkt naar de lange termijn en werkt daarbij aan  de zelfredzaamheid van de gezinnen. Zelf bemoedigde ik de mensen om in alle situaties vertrouwen op de Heere te hebben en daarbij ook verantwoord om te gaan met wat Hij ons gegeven heeft.

 

Een oude vrouw kwam ons later op haar knieen bedanken, ze had niets meer. Haar kleinzoon droeg met een glimlach op zijn gezicht de 50 kg. maïs naar huis. Blijdschap en dankbaarheid, ze liepen vandaag hand in hand en vervulde ook mijn hart."

 

Uw gebed en steun is nodig. Help u mee?

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.