Blog 2 werkvakantie Malawi

23 juli 2019 - Door: Esther Groen

Ha allemaal,

 

Missen jullie ons al een beetje? De blog van vanmorgen was wat laat online gekomen, hopelijk gaat het voortaan beter! 

De zondag was een rustige dag, 's Morgens gingen we om 10 uur naar de kerk, net buiten het Stéphanosterrein. Er werd veel gezongen, de preek werd vertaald naar het Engels. Uit de kerk hebben we wat gedronken met wat lekkers op het terras bij het guesthouse. Na de lunch hadden we wat tijd voor onszelf, de een ging een rondje wandelen, de ander ging even slapen of lezen. Om 4 uur begon de zondagsschool. Hier werd een Bijbelquiz gedaan, daarna mochten alle kinderen een geleerde tekst opzeggen en zongen een lied. Nadat wij als groep 'Amazing Grace' voor de kinderen hadden gezongen, zei Clifford dat ze nogmaals het welkomslied wilden zingen voor ons, omdat het -door de vertraging- zaterdagavond laat was toen we aankwamen, en dus donker. Het was prachtig om te zien met hoeveel volume en overgave de kinderen het lied zongen; kippenvelmomentje! 

Terug in het guesthouse hebben we wat gegeten. De avond is rustig verlopen, we hebben een preek geluisterd, gezellig wat gedronken en zijn optijd naar bed gegaan, want maandag was het weer vroeg dag!

 

Maandagochtend, kwart voor 7, ontbijt!

Om half 8 begon de weekopening, hier kwamen alle leerlingen bij elkaar; na afloop ging iedereen naar zijn eigen klas/huisje. Wij als groep hadden even tijd voor onszelf tot 10 uur. Clifford, Johan, Job en Marita gingen de projecten voorbereiden. Na het drinken kregen we een rondleiding over het Stéphanosterrein. Wat leuk om te zien hoe alles was aangelegd en nog steeds wordt ontwikkeld! Toen we ongeveer halverwege waren kwamen we een grote verassing tegen; een grote club kinderen kwam over-enthousiast aanrennen en vlogen ons letterlijk om de hals! Ze liepen de verdere route over het terrein met ons mee en lieten vooral onze hand niet meer los; wát een gezelligheid zo!

 

Na de lunch werd de groep verdeeld; Tom, Hilbert, Esther en Thirza vergezelden Corrie met een kindermiddag. Corrie vertelde een Bijbelverhaal, daarna hebben we tekst aangeleerd, en wat gezongen waarbij Hilbert begeleidde op zijn gitaar. Wat zongen de kinderen weer hard mee; mooi! We hebben nog een knutselwerkje met ze gemaakt over de 7 scheppingsdagen, waar ze hard hun best op hebben gedaan! Na afloop kregen ze een knuffelbeertje mee, wat een stralende gezichten leverde dit op! 

Een ander deel van de groep heeft een stuk van een goot gesloopt. Het puin werd allemaal in een kar gegooid, die Esther v A. netjes aan de kant heeft gereden met de trekker. Ze werden gelukkig goed geholpen door de kinderen, die hielpen maar wat graag mee!

Het laatste deel van de groep heeft de muren geschilderd in 2 huisjes. Ook hier was veel belangstelling van de kinderen. En oeeeh bah, dode muizen waren hier aanwezig. Kinderen gooiden een steen op de muis, muis dood, en muis was speelgoed! 

 

Vanavond weer een gezellige avond gehad, met onder andere een hevige afwas, gezellige spelletjes en lolletjes in de kamer. En oh ja, Donald Ducks lezen :) 

Al met al; wij houden het hier wel 3 weken vol! 

 

Oh ja, en helaas is de koffer er nog niet, maar we wachten af vol goeie hoop...

 

Lieve groetjes van ons allemaal weer!

 

PS. Rechts kunt u vele foto's aanklikken. Er staan ook aan te klikken balletjes onderin de foto.