De terugreis!

27 augustus 2019 - Door: Thirza Schuurman

Dit is alweer de laatste blog! We hebben een lange reis achter de rug. En wat hebben we een vracht geduld met elkaar! 

 

Toen we aankwamen op het vliegveld in Blantyre bleek dat de douane poortjes en de systemen het niet deden. Dus deden ze handmatig een controle. Dat hield in dat de meesten maar 1 koffer hoefden te laten zien waar ze kort even in snuffelden en ons door lieten gaan. Dat dat zomaar kon!

Toen we wachtten tot de groep compleet was hoorden we van medereizigers ineens dat de vlucht niet doorging. Maaar dat geloofden we natuurlijk niet; dan hadden we dat al wel doorgekregen, toch? Maar helaas, ze bleken gelijk te hebben. Slik, en nu? Gelukkig was onze held Clifford er nog. Uiteindelijk is er geregeld dat we op Lilongwe, wat onze eerste tussenstop zou zijn, in konden checken. Hier gingen we met onze mooie roze bus heen, en de auto van Clifford. Dit was ruim 5 uur rijden. Het was even stressen toen we op het vliegveld aankwamen, maar uiteindelijk hadden we vertraging. En waarom? Om op het vliegtuig uit Blentyre te wachten, zodat de mensen nog over konden stappen. Maar goed, we hebben het zekere voor het onzekere genomen en het is gelukt! 

De overstap was op Addis Ababa. Toen we in de rij stonden voor de boarding hoorden we dat ook deze vlucht vertraging had. Rond kwart over 12 (Nederlandse tijd) gingen we de lucht in. Met een tussenstop in Wenen. Het vliegtuig zou 7:05 uur vertrekken, maar ging uiteindelijk iets voor achten. 

Rond 10 over 9 landden we op Brussel. Eindelijk weer vaste grond onder onze voeten! Nog langs de douane en onze koffers ophalen, maar oei wat duurt dat lang met het idee dat er mensen op je staan te wachten! Maar eindelijk, toen we onze koffers hadden, konden we naar degenen die ons opwachtten. Heerlijk om hen weer te zien! 

 

Wat zijn deze 3 weken voorbij gevlogen. En wat hebben we veel gezien en ervaren. Het was bijzonder om te zien hoe men leeft op het Stephanos terrein. En fijn om te zien hoe goed de kinderen het daar hebben in vergelijking met kinderen in de dorpjes. 

We hebben genoten met elkaar, het was een gezellige groep! 

 

Hartelijk bedankt voor het volgen van de blogs, leuk! Wij gaan vol gas genieten van onze vertrouwde douche en ons eigen bedje.