Een oproep vanuit drie dorpen in Chikhwawa

22 april 2021 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Stéphanos heeft op meerdere plaatsen in Malawi weeszorg projecten. In deze gebieden zorgen de comités, veelal bestaand uit weduwen en vrijwilligers voor de weeskinderen in het eigen dorp.

Één zo'n plek is het Chikhwawa District. Dat is het district dat letterlijk (994 meter hoogteverschil) op het Blantyre District ligt. Vanaf het Stéphanos weesdorp is dat een afstand van 2 uur rijden, mede door de vele haarspeldbochten in de afdaling naar Chikhwawa. Een prachtig gebied met ook prachtige mensen. We gaan er graag naartoe omdat we iedere keer weer heel vriendelijk worden ontvangen en er ieder bezoek vooruitgang is te zien in de ontwikkelingen.

 

Deze week waren we weer aan de beurt en wel met een bijzondere missie en een bijzondere samenstelling van het team.

De Nederlandse directeur was namelijk op bezoek en werd vergezeld door de Malawiaanse directeur en het veldteam. Op de drie plaatsen waar Stéphanos hulp bied, mochten we aan 500 gezinnen een zak maïsmeel uitdelen. Door de droogte in de afgelopen maanden is de maïsoogst minder goed dan men had gehoopt.

 

Dhr. van der Ham sprak vanuit Psalm 23 over het belang dat de Heere onze Herder is. Velen in Malawi kennen deze Psalm uit hun hoofd, maar belangrijker is het dat we ook met hart en ziel mogen beleven dat de Heere onze Herder is, mijn Herder! Dan hebben we niets te vrezen in tijden van armoede, ziekte, tegenslag en rouw. Dan mogen we weten dat de Heere ons door deze periode heen leid omdat Zijn Naam alle eer zal ontvangen.

 

Dhr van der Ham legde nogmaals uit dat het niet het werk en doel van Stéphanos is om alleen hulp te bieden in tijden van nood, maar dat we samen willen werken aan de bouw van Gods Koninkrijk door Woord en daad, en daarbij een handreiking aanbieden en kennis overdragen zodat de plaatselijke bevolking zelf voor hun familie kan zorgen.

Daarom is ook het gemeenschapswerk zo belangrijk en reikt Stéphanos een opbouwende hand aan meerdere gezinnen in het dorp zodat er een eenheid ontstaat van samen dienen en samen ontwikkelen.

 

Het mooie van ons werk is dat wij, samen met de plaatselijke bevolking, de uitwerking van de plannen mogen doen. Maar dit kunnen wij niet zonder uw steun! Wij vragen u daarom, namens de gezinnen in Chikhwawa om dit werk te blijven steunen en u aan te melden voor sponsoring van een kindje in Chikhwawa zodat het werk zich mag uitbreiden naar hen die nog niet bereikt zijn met het evangelie en nog leven in armoede.

 

Ook uw gift is van harte welkom via NL74 RABO 0335 3074 50, of via onderstaande IDEAL mogelijkheid.

 

PS. Vergeet de prachtige foto's niet te bekijken!


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.