Eerste uitdeling van noodhulp aan 200 gezinnen in Thyolo

16 april 2020 - Door: Harry Droppert

Wie is uw toevlucht? Die vraag werd gisteren gesteld aan 200 gezinnen in Thyolo waar de eerste noodhulp -naar aanleiding van de gevolgen van Corona/COvid-19- verstrekt werden. Er werd gesproken uit Psalm 91:9 en 10.

Eergisteravond heeft de president van Malawi namelijk een 'lockdown' afgekondigd, vanaf zaterdag voor de komende 3 weken. 

 

Wie is onze toevlucht, als er ziekte dreigt? Als we nergens heen kunnen, als de kerken gesloten blijven? Wie is onze toevlucht als we niet verder kunnen dan de voordeur, als we niet zeker zijn waar het eten voor morgen vandaan zal komen? 

Zalig hij/zij die mag schuilen bij de Allerhoogste, dan zal alles wat ons toekomt, ons ten beste keren omdat de Heere erdoor verheerlijkt zal worden. Zo mochten we elkaar vandaag ontmoeten rondom het geopende Woord.

 

Het ministerie van gezondheid sprak haar dank uit aan stichting Stéphanos voor de hulp die geboden werd aan 200 gezinnen. Ieder gezin kreeg naast een Bijbel en preek in eigen taal, een emmer, zeep, schriften en potloden om zo de gezondheids voorschriften op te volgen en de kinderen thuis bezig te houden door middel van huiswerk opdrachten en bestuderen van de Bijbel. 

 

Ook is Stéphanos een actie gestart om geld in te zamelen voor uitdeling van noodpakketten (10 of 25 euro) voor gezinnen. Deze noodpakketten kunt u vinden op: www.stephanos.nl/noodpakketten-actie. Doneren kan via de link of via onderstaande mogelijkheid.

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.