Eerste voedsel uitdeling aan 600 gezinnen

2 februari 2022 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Een verslag (met foto's) van Stéphanos werker Thea Mawaya- Den Ouden.

De eerste voedsel uitreiking kon vandaag plaatsvinden aan 500 gezinnen in het Stéphanos Oureachproject bij Namitalala en 100 gezinnen in een gebied rondom Stéphanos. De voedsel uitreiking van vandaag aan 600 gezinnen was letterlijk een 'walk of faith'. Gisteren waren we geladen onderweg, toen bleek dat het laatste stuk van de weg nog niet begaanbaar was vanwege de overstromingen. We moesten mensen teleurstellen en vragen om de volgende dag opnieuw te komen. De maïsmeel werd tijdelijk op de Stéphanos compound opgeslagen en Jos ging er 's middags nog op uit om opnieuw de weg te inspecteren. We kwamen tot de conclusie dat het echt niet kon, zelfs een volgende dag niet. Er werd met het dorpshoofd overlegd of we het een week konden uitstellen, of op een bereikbare plek konden uitdelen. Mensen sliepen al met een lege maag doordat er geen voedsel meer was, dus zei de chief; Wij lopen wel.. Met grote schroom hebben we toen een locatie gezocht waar de vrachtwagens wel konden komen. Mensen moesten daar minimaal 15 km. voor lopen!!

 

Terwijl de vrachtwagens 's ochtends vroeg opnieuw geladen werden, waren de mensen al een paar uur onderweg. Sommigen vertrokken al om 04:00 uur zodat ze op tijd zouden arriveren. We vonden verschillende mensen slapend in het gras. Geen wonder, ze hadden er een halve dag opzitten! Ds. Massa sprak de menigte toe vanuit Gods Woord, dat God de schepping goed had geschapen, en dat calamiteiten in de wereld zijn gekomen vanwege onze zonde. Maar ook dat ziekte en verdriet, honger en tegenslag, regen en de droogte Zijn kinderen niet zal kunnen scheiden van de liefde die er is in Christus Jezus.

 

Regelmatig werd er met zorg naar de donkere wolken gekeken. De mensen moesten namelijk weer 15 km. terug lopen met een (of twee! zie foto's) zware zak van 50 kg. maïsmeel op het hoofd. Tijdens de uitdeling neuriede ik zachtjes een Chichewalied wat zegt; Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde, Hij veranderd niet. Ik bemoedigde de mensen om te wandelen in geloof, vertrouwend dat ze veilig en droog zouden aankomen. Vanavond hebben we de chief gebeld; En alzo is het geschied dat ze allen veilig en droog thuis zijn gekomen. Hem alle eer! 

 

Helpt u mee om ook de vele andere slachtoffers een volle maag te bezorgen? Morgen en overmorgen opnieuw 600 gezinnen.. Heel hartelijk dank voor alle steun die we van u hebben ontvangen in de vorm van gebed, hartelijk reactie en donaties! Steun en gebed blijft nodig!

 

PS. Bekijk vooral ook even de foto's van de uitdeling. Op één foto is te zien dat 1 man 100 kg. maïs meesjouwd. Ongekend! Op een andere foto's ziet u de weg waar we niet verder konden rijden.

 

  • Voor 48 euro geeft u 3 zakken maïs á 50 kg.   
  • Voor 20 euro geeft u 2 zakken cement á 50 kg.
  • Voor 22 euro geeft u 8 liter olie.

Maak uw gift over via: 

  • NL74 RABO 0335 3074 50 o.v.v. noodhulp overstromingen.
  • Of doneer via deze IDEAL link
  • Of doneer via de QR code hiernaast: