En gij zult Zijn naam heten JEZUS

22 december 2021 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Gij zult Zijn naam heten JEZUS.

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee komen de activiteiten ook aan een eind. De scholen gaan voor 4 weken dicht zodat er voldoende tijd is voor rust, maar ook om voor te bereiden op het nieuwe scholljaar. Sinds de corona uitbraak heeft het onderwijs systeem in Malawi een flinke knauw gehad aangezien (online) thuisonderwijs niet echt haalbaar is voor kinderen in de dorpen. Daardoor is het academisch jaar opgeschoven, wat ze D.V. volgend jaar weer willen recht trekken. Dus het nieuwe schooljaar loopt nu van januari tot juli, en het volgende schooljaar wordt dan weer in september gestart.

 

De dagopvang in Thyolo, waar Stéphanos aan 130 kinderen een dagelijkse warme maaltijd aanbied, gaat ook tijdelijk dicht. De kinderen hebben al vakantie van school en een tijdelijke sluiting geeft ook ruimte aan de vrijwilligers om hun land te bewerken voor het komende regenseizoen. In plaatst van de dagelijkse maaltijd, werden de kinderen en hun verzorgers uitgenodigd voor een jaarsluiting. Ds. Massa hield een meditatie over Mattheüs 1:21 "Gij zult ZIjn naam heten JEZUS; want Hij zal Zijn volk zalig maken van hun zonden". Op eenvoudige wijze klonk onder de mangoboom het Kerstevangelie en werd er aan de kinderen uitgelegd wat de naam Jezus betekent, en hoe noodzakelijk het is om te weten dat Hij ook onze, ook mijn Zaligmaker is.

Na de meditatie kregen alle kinderen een bundel van liefde uitgereikt: Een zak maïsmeel, een pak suiker, soya (vleesvervanging), een flesje drinken en een zakje chips. De kleine kinderarmen waren te klein om het allemaal in één keer te dragen, dus belandde de maïsmeel op het hoofd en de rest zo goed en zo kwaad als het ging in de armen. Een flesje drinken is heel bijzonder voor de meeste kinderen, en dat wordt dan ook heel zorgvuldig gedronken, iedere keer een klein slokje. Prachtig om te zien!

 

Wilt u met een eindejaarsbijdrage dit mooie project steunen? Dat kan via IBAN NL74 RABO 0335 3074 50 t.n.v. Stéphanos of via onderstaande IDEAL mogelijkheid.

 

Foto: Ook gehandicapten delen mee in dit programma.

 

Kijktip: Kerstzang van weeskinderen op de Stéphanos compound.


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.