In memoriam Ganizani Fusani

27 mei 2019 - Door: Harry Droppert

Bedroefd delen wij u mee dat op de jeugdige leeftijd van 20 jaar, is overleden sponsorkind Ganizani Fusani.

 

Ganizani, geboren op 15 december 1998 kwam in het programma in november 2011. Toen hij in het programma kwam had hij een zwakke gezondheid. Hij zat toen in standaard 6. Hij was een day-care kind. Dat betekent dat hij thuis woonde, maar op Stéphanos naar school kwam en daar ook twee keer daags een maaltijd kreeg. Zijn schoolgeld, uniform en schoolmaterialen werden betaald. In geval van ziekte konden ze bij onze eigen dokter terecht.

Na de lagere school die hij met prachtige resultaten afrondde ging hij naar het voortgezet onderwijs. Het kwam hem niet direct aanwaaien, maar hij ging ervoor. Het resultaat was dan ook geweldig. Hij scoorde 15 punten. Hoe lager het aantal punten hoe beter je bent. Hij besloot te wachten of hij door de overheid zou gekozen worden voor een studie met een beurs van de overheid. Helaas werd hij niet gekozen, maar werd wel geselecteerd voor de universiteit. Wilde hij in het verleden engineer worden, als je gekozen wordt voor een bepaalde studie, dan moet je die gewoon volgen. Over twee weken zou hij naar Chancellor College to pursue Bachelors of Arts in Theological Studies gaan. Hij keek er erg naar uit.

Maar de mens wikt en God beschikt. Op 9 mei jl. was hij bij onze village-vader betreffende zijn studie. Hij sprak zijn zorgen uit over zijn buik die dikker werd. 12 mei kwamen familieleden naar onze village vader om te zeggen dat Ganizani zich erg ziek voelde. Hij ging met hen mee naar hun huis en hebben Ganizani meegenomen naar het Queen Elizabeth ziekenhuis. Hij was daar een dag voor observatie. Kort daarna zijn ze weer terug gegaan naar het ziekenhuis, omdat hij zich heel ziek voelde, zijn hele lichaam zwol op. Daar is hij gebleven tot zijn dood. Hij overleed op 22 mei 2019.

Ganizani is niet meer. Een jongensdroom vervloog. Hij had een gezwollen alvleesklier. Het bleek een aangeboren iets te zijn. Als klein kind was er al een lichte zwelling, maar het ging jaren goed. Een roepstem voor ons allen. Oude mensen moeten sterven, jonge mensen kunnen sterven. Zijn wij bereid?

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de familieleden en de Nederlandse ex-sponsors van Ganizani.

 

Foto's: Ganizani in de verschillende fases van zijn leven.