Mooi resultaat van samenwerking Stéphanos en Renewi Nederland BV

6 maart 2024 - Door: Harry Droppert

Op donderdag 29 februari jl. ontving onze voorlichter Harry Droppert, uit handen van Simon Marrink, Key Accountmanager van Renewi Nederland B.V., een symbolische cheque ter waarde van € 15.300. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Geert de Witte die sinds de start nauw betrokken is bij STAP, het Stéphanos Afval Plan. In het kader van STAP laten deelnemende bedrijven alle afvalstromen collectief door Renewi inzamelen en verwerken.

 

Contractvoordeel én schenking aan Stéphanos

Behalve een contractvoordeel voor elk deelnemend bedrijf betaalt Renewi jaarlijks 10% van de gerealiseerde omzet uit aan stichting Stéphanos. Als interkerkelijke stichting verleent Stéphanos hulp aan de allerarmsten in Malawi om hun leefsituatie te verbeteren door middel van onder andere onderwijs. 

Sinds 2008, het jaar waarin het initiatief werd genomen om op deze manier samen te gaan werken, is het nog steeds een succes! Sinds 2018 is er bijvoorbeeld niet minder dan € 100.000,- voor de hulpverlening beschikbaar gekomen.

Harry Droppert; "Geweldig om te zien hoe Renewi Nederland B.V. en de deelnemende bedrijven de handen ineenslaan en hiermee maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk brengen! Bedankt! Zó krijgen kansarme kinderen kans op een betere toekomst!"

 

Landelijke uitrol STAP

Aansluiten bij het initiatief is altijd -opnieuw- mogelijk en niet beperkt tot de omgeving Staphorst. Inmiddels hebben wij deelnemers door heel Nederland, en wij breiden graag uit. Doet u mee?

 

Wilt u vrijblijvend meer weten over deelname, neemt u dan contact op met Geert de Witte (06-21671010) of Simon Marrink (06-22511739).

Meer informatie over Stéphanos is te vinden op www.stephanos.nl.

 

Foto: V.l.n.r. Simon Marrink, Harry Droppert en Geert de Witte