Niet langer onderwijs onder een boom

15 juni 2021 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Niet langer onderwijs onder een boom!

De grootste bomen die er zijn op het Afrikaanse continent hebben haast allemaal een belangrijke functie. Sommige zijn beplakt met advertenties, anderen zijn uitermate geschikt als vleeshaak. Menig koe, geit of schaap wordt onder de boom geslacht. Een heel aantal bomen dient ook als vergaderzaal of klaslokaal. Een krijtbord tegen de stam en iedere leerling zoekt een steen op om daar op te zitten.

 

Dat was tot voor kort ook het tafereel in Namitalala, maar gelukkig kwam daar vorige week verandering in. Stéphanos heeft in samenwerking met de lokale bevolking twee klaslokalen gebouwd op twee verschillende locaties. Deze lokalen, of ook wel 'Leer Centrum' genoemd, zullen 's ochtends gebruikt worden voor kleuter onderwijs, 's middags voor volwassen onderwijs en één keer per maand voor het consultatiebureau.

 

De opening werd verricht in aanwezigheid van Stéphanos directeur van der Ham en de directeur van het Ministerie van Planning & Ontwikkeling. Dhr. van der Ham legde uit dat Stéphanos werkzaam is in de meest afgelegen gebieden en daarbij gedreven is door het Bijbelse voorbeeld dat 'de Heere het verlorene zoekt', zoals ook afgebeeld op een schilderij op de binnenmuur van het Leer Centrum. Deze motivatie werd zeer gewaardeerd door de directeur van Planning & Ontwikkeling waarbij de dank werd uitgesproken dat Stéphanos de regering van Malawi enorm helpt door hulp te bieden op plaatsen die zelfs door de regering vergeten worden.

 

Het leercentrum is een plaats waar dagelijks Gods Woord open mag gaan, hetzij een Kinderbijbel of een gewone Bijbel. Een plaats waar jong en oud leert lezen en schrijven. Niet langer onder een boom, maar in een prachtig lokaal, beschut tegen weer en wind. Het is ons verlangen dat iedereen ook die Goede Herder persoonlijk mag leren kennen. Dat ze Zijn stem mogen horen en Hem zullen volgen. Zo mag er nog steeds gezaaid worden, opdat Zijn Huis vol worde.

 

Wilt u -naast gebed- dit mooie werk steunen? Dat kan middels een gift via NL74 RABO 0335307450 of via onderstaande IDEAL mogelijkheid, of via een machtiging: www.stephanos.nl/donateur-worden. Hartelijk dank!

 

PS. Bekijk ook vooral even de mooie foto's!


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.