Raad van toezicht op bezoek in Malawi

9 mei 2022 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Raad van Toezicht op bezoek. Gelijk maar de handen uit de mouwen voor noodhulp.

 

Noodhulp wordt meestal gegeven als de nood het hoogst is. Maar het is juist de periode daarna die het moeilijkst is voor mensen in het getroffen gebied. Wat gebeurd is komt dan opeens hard binnen. De consequenties van verlies en schade staan niet alleen op het netvlies, maar is een werkelijkheid waar in geleefd wordt. En vaak is dit overleven. Roeien met de riemen die je hebt, of zoals in Chikhwawa, aangespoelde middelen gebruiken om toch nog een onderkomen voor het gezin te creëren. En als dat niet lukt, zo vertelde de chief me, dan slapen we gewoon buiten, want waar kunnen we anders heen.

 

Tsja, we kunnen niet alles, zeggen we snel, maar net een extra zetje in de rug van mensen die al in de overlevingsstand leven, kan wel! Zeker als we daarvoor hulp krijgen! Zo kwam het dus dat de vrachtwagens opnieuw geladen werden met maïsmeel en andere voedingsmiddelen en we op drie verschillende plaatsen in Chikhwawa opnieuw voedselhulp konden uitreiken.

 

Deze keer in het bijzijn van de Raad van Toezicht en de Stéphanos bestuurder die op visitatie waren vanuit Nederland. Zoals bij iedere gelegenheid mocht ook nu Gods Woord open gaan ter bemoediging voor ontvanger en hulpverlener. Wonderlijk was het om weer te ervaren dat zodra Gods Woord openging, de donkere wolken wel bleven hangen maar de regen werd ingehouden. Bemoedigend om ook daarin Gods Hand op te merken en daar ook van te mogen getuigen, zodat degene die hulp ontvangen hun vertrouwen op de Heere alleen zullen stellen. Zo wordt Zijn lof verbreidt!

 

Bijschrift foto's in volgorde:

  1. Raad van Toezicht van Stéphanos bij een ingestorte woning als gevolg van Cycloon Ana.
  2. 50 kg. maïs op het hoofd.
  3. Als dank kregen de mannen een haan.
  4. Registratie van ontvangers.
  5. Raad van Toezicht.
  6. Kind uit het dorp
  7. Ds. G. Kater met kinderen uit het dorp.
  8. Toespreken van de menigte.
  9. Buiten het beschadigde huis wordt er gekookt.
  10. Vrachtwagen met hulpgoederen.