Stéphanos en Timotheos slaan handen ineen voor noodhulp Malawi

27 januari 2022 - Door: Harry Droppert

Stéphanos en Timotheos slaan handen ineen voor noodhulp Malawi

Malawi is deze week geteistert door een ramp van grote omvang. De afgelopen dagen heeft extrame regenval (300 mm in 24 uur) vanwege orkaan Ana gezorgd voor overstromingen. Met als gevolg dat vele huizen zijn ingestort en bezittingen en aangeplante oogsten verloren zijn gegaan. Veel mensen zijn al hun bezittingen kwijtgeraakt. Ook zijn de werkgebieden van Stéphanos en Timotheos -en daarmee de sponsorkinderen- geraakt. 

 

Duizenden mensen zijn dakloos geraakt en op zoek naar een veilig onderkomen en voedsel. Vanuit Nederland is er al een oproep voor steun en gebed gedaan door de stichtingen Stéphanos en Timotheos.

Genoemde organisaties zijn beiden werkzaam in de getroffen gebieden en hebben samenwerking gezocht om de getroffenen bij te staan. In Malawi wordt ook nauw samengewerkt met de overheid. Daarnaast is er een gezamenlijke fondsenwervingsactie gestart om in Malawi de lokale gemeenschap bij te staan in deze nood.

 

Foto's 1 t/m 7: Huisjes van sponsorkinderen van Stéphanos in Chikwawa zijn deels op totaal ingestort. Beeld stichting Stéphanos.

 

Helpt u mee?

  • Voor 48 euro geeft u 3 zakken maïs á 50 kg.   
  • Voor 20 euro geeft u 2 zakken cement á 50 kg.
  • Voor 22 euro geeft u 8 liter olie.

Maak uw gift over via: 

  • NL74 RABO 0335 3074 50 o.v.v. noodhulp overstromingen.
  • Of doneer via deze IDEAL link
  • Of doneer via de QR code hiernaast: