Uitdeling van noodpakketten aan voogden van de dagopvang kinderen

28 april 2020 - Door: Clifford Kuyokwa

Vorige week was het 6 weken geleden dat de 200 dagopvangkinderen op onze compound. Dit betekent simpelweg dat ze deze 6 weken niet op school zijn geweest en geen voedsel krijgen via ons dagopvang programma. In dit programma worden normaal gesproken 5 dagen per week 200 kinderen op de Stéphanos compound opgevangen omdat ouder(s) en/of verzorger(s) niet voor dit kind kan zorgen. Deze kinderen krijgen dan een goede maaltijd en mogen naar school.

Omdat ze al 6 weken niet naar school zijn geweest en voedsel via het programma hebben gekregen, hebben we de kinderen samen met hun voogden uitgenodigd om in groepen naar de compound van Stéphanos te komen.

De artsen en onze medisch assistent hebben de mensen geïnformeerd en geïnstrueerd hoe ze Covid-19 kunnen voorkomen. Aan het eind kregen ze de noodpakketten met daarbij o.a. de emmers, zeep, ontsmettingsmiddelen, maïs, bonen, soja, Bijbel en preek in eigen taal.

We moedigden ook onze kinderen aan om niet vergeten om met school bezig te zijn zo lang ze nog niet naar school kunnen. Daarnaast werd hen aan het hart gelegd om in de vele tijd die ze over hebben Gods Woord te onderzoeken en te bidden.

Helpt u -naast gebed- Stéphanos helpen door een noodpakket (10 of 25 euro) voor gezinnen te doneren? Deze noodpakketten kunt u vinden op: www.stephanos.nl/noodpakketten-actie. Doneren kan via de link of via onderstaande mogelijkheid.

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.