Update en hulp na Cycloon Freddy

27 maart 2023 - Door: Harry Droppert

Inmiddels is het twee weken geleden dat Cycloon Freddy over Zuid-Malawi trok. Terwijl Malawi nog bezig was met wederopbouw naar Cycloon Ana, werd Malawi wederom geconfronteerd met verwoestende overstromingen, geen oogst, gebrek aan eten, weggespoelde woningen, weggevaagde dorpen en meer dan 500 doden. Honderden mensen zijn vermist en 345.183 mensen zijn ontheemd. Een ramp van grote omvang, verspreid over 12 districten. In iets minder dan de helft van deze gebieden is Stéphanos actief.

 

Ook Stéphanos kinderen, families en eigen medewerkers getroffen

Na inventarisatie is gebleken dat ook (sponsor)kinderen, families, eigen medewerkers en projecten van Stéphanos deels geraakt zijn. Op dit moment wordt er veel hulp geboden door de Malawische Overheid en grote internationale organisaties zoals de VN en het Rode Kruis.

Stéphanos heeft vanwege bovenstaande besloten geen grootschalige advertentiecampagne te starten, maar ons te richten op de mensen in onze programma's en getroffen medewerkers. Stéphanos biedt daarom in samenwerking met partners hulp waar onze begunstigden niet bereikt worden door genoemde organisaties. Deze begunstigden zullen wij zo goed mogelijk proberen te bereiken om hulp te bieden.

 

Uitdeling

Afgelopen vrijdag is er al hulp geboden middels het uitdelen van zakken met 25 kg. maïsmeel, suiker, zout, stukken soja (vleesvervanger) en kledingstukken. Voordat de goederen uitgedeeld werden, werd er door Ds. Massa gewezen op Het Levende Brood. Hiernaast ziet u een aantal foto's van de uitdeling.

 

Wilt u naast gebed ook graag bijdragen, dan is een gift van harte welkom! Met een gift van 50 euro kunnen de mensen al noodhulpgoederen zoals maïsmeel aanbieden

Maak u gift over via:

  • NL74 RABO 0335307450 o.v.v. Freddy
  • Doneer via deze IDEAL link
  • Of via de QR code hiernaast: