Van weduwen naar weeskinderen

17 november 2020 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Van weduwen naar weeskinderen.

Stéphanos heeft op meerdere plaatsen in Malawi weeszorg projecten. In deze gebieden zorgen de comités -veelal bestaand uit weduwen en vrijwilligers- voor de weeskinderen in het eigen dorp.

 

Ondanks de corona maatregelen gaan de meeste activiteiten in Malawi gewoon door. In augustus kregen 280 gezinnen in Thyolo en Chikhwawa 6 verschillende zakjes zaden voor de groentetuin.

Bij de uitdeling sprak ik de menigte toe vanuit 1 Korinthe 4:7 "Wat hebt gij, dat gij niet hebt ontvangen?". In de gemeente van Korinthe waren mensen die veel genade en gaven hadden ontvangen. Sommigen waren ook rijk aan goederen. Genade en rijkdom kan samengaan, zoals we lezen van Abraham, Izak en Jakob. Zij waren rijk in God. Het is goed om de Gever te erkennen in alles wat ons gegeven is. Hij zorgde ervoor dat het land vruchtbaar was en op tijd regen kreeg zodat de gewassen tot groei en bloei konden komen. Daarom vroeg ik de mensen om een klein gedeelte van de eerste groente oogst aan de weeskinderen op het weeshuisterrein tegeven.

 

Gisteren was het zover! Ondanks de 40 graden in Chikhwawa, zaten de weduwen al klaar met stapels groenten, tomaten en mango's. Wat een prachtig moment om dat in ontvangst te nemen! De lege kratten die ik had meegenomen waren veel te klein. Bundels andijvie, spinazie, emmers vol tomaten, uien, mango's en aubergines vulden de gehele achterbak van mijn auto. Hier kan het weeshuis weer een week mee vooruit.. Wat met liefde is gegeven, valt niet zwaar! Je zou kunnen zeggen dat het dankdag was in dat dorp in zuidelijk Malawi. Soli Deo Gloria.

 

Foto's: Delen van de oogst. De diverse producten.

 

Wilt u dit mooie project steunen en -net als de weduwen- ook iets van uw ontvangen gaven delen? Dat is zeer welkom!

Dit kan door een gift te geven via NL74 RABO 0335307450 óf via onderstaande Ideal donatie mogelijkheid.


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.