Verslag van Henk van der Schans nav NAP fietstocht

28 september 2021 - Door: Henk van der Schans

Mij is gevraagd om een verslag van de sponsorfietstocht, de NAP-route te schrijven. Hierbij een poging:

De eerste kriebels waren er zo'n 2 jaar geleden en het bleef onderhuids toch kriebelen, tot ik de voorlichter aan de lijn had en mijn plannen een beetje bloot gaf. En als je sommige mensen éné vinger geeft hebben ze gelijk twee handen te pakken, wat betekent dat ik even later de site zat te bekijken en daar stond het al op, dus kon ik niet meer terug;)

Toen zijn de echte voorbereidingen begonnen. De flyer werd gemaakt, appjes en mails verstuurd enz enz. Het geld begon binnen te komen, en 20 september naderde met rasse schreden.

 

En toen was het 20 september: In alle vroegte werden de spullen ingeladen, de fiets op de fietsendrager, en zo zijn we om 07:00 uur gaan rijden. Om 11:30 uur was het zover dat het stalen ros zich in beweging zette op de route LF 9a. Mijn vrouw Alida ging met de vierwieler weer in zuidelijke richting. Zo had ze ook een paar dagen rust;)

 

Na wat stops en fotomomenten ging het best voorspoedig. Ik werd door sommigen continue in de gaten gehouden. Zo kwam ik 's avonds rond 20:00 uur in Appelscha aan. Hier had ik er 138 kilometer opzitten.

Na een goede ontvangst, douche, nachtrust en ontbijt zijn we dinsdag om 9:15 uur weer verder richting het zuiden gegaan. Prachtige landschappen mocht ik doorkruisen. De wind was heftiger zodat ik flink moest trappen om aan de 20 km/uur te komen. Maar goed, even op de tanden bijten en gaan.. Na wat ommetjes door bordjes gemist/weg en enkele kilometers extra kwam ik rond 21:00 uur toch nog in Zeewolde aan. Die dag heb ik 170 kilometer achter mij gelaten.

 

Na een douche en een serie appjes beantwoord te hebben ben ik plafondstudie gaan plegen. Om 7:45 uur stond er weer een heerlijk ontbijt klaar en ben ik om 8:30 uur weer gaan trappen. Ik mocht wederom mooie natuur doorkruisen en genieten van de rust in een hectische tijd. Ook deze dag werden er extra kilometers gereden door omleiding en bordje gemist/weg. Ze kwam ik 's middags in Leerbroek bij trouwe bezorgers van het Stéphanos magazine en kreeg koffie met appeltaart en nog meer.. Goed half 5 ben ik weer verder gegaan om bij Gorinchem over te varen naar Woudrichem en dan zo door het Land van Heusden en Altena bij het Capelse veer uit te komen. Daar kwam een zoon nog met drinken en wat lekkers. Toen ben ik daar overgevaren en kwam ik in Sprang-City (Capelle) om rond 20:00 uur bij hotel mama aan te komen na 156 km gefietst te hebben.

 

Ook hier mocht ik een goede overnachting hebben. Mijn plan was om 7:00 uur aan de laatste etappe te beginnen, maar daar werd een stokje voor gestoken. Vrouwlief kon met het ontbijt nu niet achterblijven en heb er één gehad waar je u tegen zegt! Toen ik mijn buikje vol had ben ik om 8:00 uur maar gestart en via Waspik, Dongen, Oosterhout en Breda tot de Belgische grens gegaan. Daar heb ik nog even zitten genieten van het uitzicht en de rust. Na een half uurtje ben ik de terugreis gestart en heb ik van Breda naar huis de nostalgische route gereden. Dat is de route die ik vroeger fietste toen ik nog in Breda op school zat. Zo kwam ik om 13:00 uur weer thuis na in totaal deze dagen 545 kilometer gefietst te hebben.

 

Het is een mooie rit om te fietsen. Prachtige landschappen en veel rust! Wil je de rit fietsen? Doe er dan bijvoorbeeld twee weken over zodat je nog meer van de schepping kunt genieten dan ik nu al gedaan heb.

 

In die dagen gingen de donaties ook gewoon door. Op het moment dat ik dit type, staat de stand op € 6265,- en het loopt nog door! (Naschrift: Het bedrag is uiteindelijk uitgekomen op: € 6725,-)

 

De rit met veel foto's is hier nog terug te zien. Hopelijk kunt u dan nog wat nagenieten. Allen bedankt voor de belangstelling, meeleven, sponsoring enz.

 

Alleen: In eigen kracht werd dit niet volbracht.

 

Allen hartelijk groet,

Henk van der Schans