Voedselhulp in Thyolo

9 maart 2020 - Door: Harry Droppert

Een jaar geleden heeft de orkaan Adai grote schade aangerichten in Malawi. Vanwege dagenlange heftige regenval hadden er overstromingen en steenlawines plaatsgevonden, waardoor de oogst verloren is gegaan. Direct doorop volgend heeft Stéphanos noodhulp kunnen bieden, eerst voor de korte termijn (voedselhulp), later voor de lange termijn (klamboes, stekjes van zoete aardappel en casave, zeil, dekens, emmers en cement e.d.).

 

We zijn een jaar verder, en als de Heere het geeft mag er binnenkort weer geoogst worden. Maar voor nu zijn er in diverse gebieden grote voedseltekorten. Om deze reden heeft Stéphanos al in een aantal dorpen -in het gebied dat altijd het zwaarst getroffen wordt bij rampen, de districten van de Lower Shire- voedselhulp gegeven om de periode tot de oogst te overbruggen. Zo ook vorige week in het district Thyolo. Aan 200 families en lichamelijk beperkten en ouderen heeft Stéphanos vorige week 25 kg. maïsmeel uit mogen delen nadat eerst het Woord open mocht gaan en gesproken mocht worden over dat ene nodige.

 

Mogen we uw hulp in gebed als ook financieel vragen? Hieronder heeft u de mogelijkheid om uw gift over te maken.

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.