Voedseluitdeling en opening van een leercentrum met waterpomp

18 december 2023 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Hulp in Woord & daad

 

Helaas slaat de honger toe in Malawi . Daarom was donderdag 14 december weer een bijzonder mooie dag. We mochten namelijk aan 1000 gezinnen (zie foto 1, 2 en 3) maïsmeel, olie en soya uitdelen! Directeur/bestuurder dhr. J. van der Ham was hierbij aanwezig en benadrukte de noodzaak om Christus als Zaligmaker te leren kennen. Dat is het enige wat echt broodnodig is, en ons zal redden van al onze zonden. Zouden er uitziende mensen met een adventsverlangen bij hebben gezeten?

 

Vrijdag 15 december

De hittegolf kon de vrouwen er niet van weerhouden om ons zingend te verwelkomen. Wat was het warm, 42 graden en geen zuchtje wind! Het zuiden van Malawi heeft nog geen regen gezien, alles is droog, dor en warm. Toch blijft men vrolijk, althans dat was wel van de gezichten af te lezen. De Bijbelse Boodschap die dhr. J. van der Ham deelde was daar ook op gericht. Tóch hopen op Gods genade, tóch je verblijden in je Maker, ook al zijn de omstandigheden soms anders.

 

Feestelijk

Het was een feestelijk gebeuren, de gekleurde tenten waar iedereen een schaduwplekje had, de vrolijk gekleurde omslagdoeken van de vrouwen, het prachtige geverfde gebouw én het verse water uit de diepwaterput. 

We waren met elkaar in Ngabu, Chikhwawa District, om een leercentrum te openen. In plaats van samen te komen onder de mangoboom is er nu een centrale plaats waar kleuter- en volwassenonderwijs, gezondheids- en microkredietcursussen gehouden kunnen worden. En altijd met in combinatie met de Bijbelse Boodschap.

De bouwmaterialen zijn aangeleverd door Stéphanos en de gemeenschap heeft onder toeziend oog zelf de bouw gedaan.

 

Gezond drinkwater

Er werd ook nog een 52 meter diepwaterput geboord, zodat de leerlingen tijdens de lessen ook gezond water kunnen drinken. Dat is geen overbodige luxe, want vele mensen zijn aangewezen op een onhygiënische bron of water uit de rivier. Het gebied staat ook bekend om zijn zoute water, dus we zijn zeer dankbaar dat de aanleg van de diepwaterput geslaagd is én vers zoet water geeft!

 

Stéphanos heeft al meer dan 30 leercentra gebouwd, en hoopt in de toekomst meerdere  leercentra te bouwen.

Draagt u een steentje bij? Uw gift wordt deze maand nog verdubbeld! Klik hiervoor op de banner hieronder: