Voedseluitdeling in Chickwawa

8 februari 2022 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Voedseluitdeling voor lichaam en ziel in Chickwawa.

Wachten duurt lang, en wachten zonder duidelijk uitzicht maakt moedeloos. De mensen in Chickwawa moesten wachten tot de hoofdweg -die op minimaal 4 plaatsen zwaar beschadigd was door de enorme kracht van het wassende water- weer gerepareerd was. En dat kon niet meteen, want de cycloon Ana had zoveel verwoest en bracht nog steeds hevige regen met zware windstoten, dat er gevreesd werd voor meer schade. De regen moest eerst plaatsmaken voor de zon. Het water moest eerst zakken voordat het weggeslagen wegdek gerepareerd kon worden.

Wat duurt wachten dan lang! Toen het afgelopen donderdag eenmaal zover was dat de zware vrachtwagens er overheen konden, kwamen de hulptroepen op gang. Dat merkte de bedrijven die de maïsmeel leveren ook. Opeens waren ze door de voorraad heen en kon er pas later geleverd worden. Gisteren konden we dan eindelijk 2 vrachtwagens volladen, die daarna meteen vertrokken naar Chikwawa. Vanmorgen zetten we de afdaling in over de bekende weg naar Chickwawa. Maar nu was het net een lappendeken. Vandaag kon ik zelf met eigen ogen zien hoe zwaar de schade hier echt is. Vele huizen zijn compleet ingestort. De golfplaten die nog te redden vielen zijn nu gebruikt voor een soort 'bouwkeet', een tijdelijk huis. Andere huizen staan nog op instrorten. Sommigen hebben hun inboedel buiten staan zodat het kan drogen.

 

Verdronken

Het water kwam tot aan de middel, en iedereen die we spraken getuigde dat ze dit nog nooit eerder gezien hadden! Een vrouw van 70 jaar kon niet meer tegen de kracht van het water op, en moest loslaten. Haar broze lichaam werd twee dagen later langs de rivier gevonden. Wat een verdriet, wat een ellende.

En in die ellende mochten wij een troostend Woord brengen, Gods Woord. Door een meditatie waarin gezegd werd dat de Heere het verdriet ziet en er een bedoeling mee heeft, dat we het in Zijn handen brengen om van Hem troost te ontvangen.

 

Dankbaar

Ieder van de 600 gezinnen kreeg ook een Bijbel in het Chichewa. Heel bijzonder was ook de 50 kg. maïsmeel, de soja, en 2 liter olie. Nog nooit hadden de mensen in één keer zoveel meel in huis gehad! Even geen zorgen over het eten. We moedigde hen aan om te delen met anderen in nood en daarbij ook gebruik te maken van Gods Woord.

 

Dankbaar dat we -met uw steun- zoveel harten en gezinnen mochten bereiken en tegelijkertijd biddend om wijsheid hoe we hen verder kunnen helpen bij fase 2, met de wederopbouw van de kapotte huizen en het opnieuw planten van de gewassen. Bidt u mee?

Dankbaar zijn wij ook met het feit dat de RD-actie een belangrijke financiële bijdrage levert aan de noodhulp die Timotheos en Stéphanos gezamelijk bieden. Draagt u ook bij? 

 

PS. Kijk vooral ook weer even naar de vele foto's van de hulp die gegeven is.

 

  • Voor 48 euro geeft u 3 zakken maïs á 50 kg.   
  • Voor 20 euro geeft u 2 zakken cement á 50 kg.
  • Voor 22 euro geeft u 8 liter olie.

Maak uw gift over via: 

  • NL74 RABO 0335 3074 50 o.v.v. noodhulp overstromingen.
  • Of doneer via deze IDEAL link
  • Of doneer via de QR code hiernaast: