Zaaien om te oogsten

9 maart 2021 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Zaaien om te oogsten

Wat kan hulp soms geheel uit onverwachte hoek komen!

Vanwege de vele activiteiten die Stéphanos uitvoert, de personeelsbezetting en de seizoenen, is er een plan van aanpak wat nauwgezet gevolgd wordt. Daarbij wordt rekening gehouden dat -gezien veel activiteiten seizoensgebonden zijn- de uitkomst soms anders kan zijn dan verwacht.

 

Het achterliggende regenseizoen begon goed, de meeste mensen konden de gesubsidieerde kunstmest kopen, het regende met regelmaat en tussendoor scheen de zon. Voor het eerst sinds mijn 19 jaar in Malawi zag het er naar uit dat het een goede oogst zou worden. Totdat de droogte inviel, met name in het zuiden van Blantyre, Chikhwawa. Zeker 3 weken van droogte en hitte zorgde ervoor dat de maïs uitdroogde nog voordat het volledig tot bloei kwam. Opnieuw een (deels) mislukte oogst voor het zuiden. Door de maandelijkse rapportage aan onze partners in ontwikkelingswerk, werd de ernst van de situatie snel erkent en kon er dankzij onze vrienden uit Canada hulp gegeven worden.

 

Vorige week donderdag konden we aan 500 gezinnen een zak van 25 kg. maïsmeel, zoete aardappelplanten en maïszaden aanbieden. Deze week hopen we nog een groep van 250 gezinnen te helpen en ook krijgen 2 groepen een waterpomp. De Malawiaanse directeur Clifford Kuyokwa sprak de menigte toe vanuit Jesaje 41:10 en wees erop dat we niet hoeven te vrezen als de Heere met ons is. Hij was met ons in het achterliggende jaar terwijl het coronavirus om zich heen raasde, en is ook er nu ook bij terwijl de oogst mislukt is. Niets is onmogelijk voor Hem. Op de drie plaatsen waar wij hulp mochten bieden was het goed vertoeven, en werd er dankbaar gereageerd. En na de meditatie werd spontaan een lied ingezet over 'niets wat mij kan reinigen dan alleen het bloed van de Heere Jezus Christus'. Zelf gaan we dan na een lange intensieve dag ook met een dankbaar hart naar huis. De oogst is voor de Hemelse Landman!

 

Morgen is het biddag in Nederland. In Malawi was het dankdag, maar óók biddag! Bid u voor een goede oogst, ook voor Malawi?

 

Wilt u dit mooie werk steunen of donateur worden? Dat kan via NL74 RABO 0335307450 of onderstaande IDEAL mogelijkheid.

Potentiële donateurs kunnen zich aanmelden via www.stephanos.nl/donateur-worden (u ontvangt 4 x p.j. ons magazine). Bent u ondernemer en wilt u wat voor Stéphanos betekenen? Dan mag u contact opnemen met dhr. H. Droppert 06-30167172 of voorlichting@stephanos.nl.


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.