Alfabetisering voor vrouwen

Meer dan de helft van de vrouwen in Malawi kan niet lezen en schrijven.

Vrouwen in Afrika zijn de spil van het gezinsleven, en vaak ook van het dorpsleven. Ze zorgen o.a. voor de kinderen, de hut, de omgeving, ze dragen het water van de pomp naar de hut enz. Via bijvoorbeeld de kleine schoolgebouwtjes (de zogenaamde Learning Centers) de Stéphanos heeft gebouwd in diverse dorpjes, wil Stéphanos allereerst vrouwen die nooit de kans op scholing hebben gehad, ondersteunen met een lees-programma zodat ze uiteindelijk zelf gaan lezen in de Bijbel. Daarnaast ontvangen ze vanuit Bijbels perspectief, trainingen die onderstaand zijn toegelicht.

 

Het Stéphanos programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Alfabetiseringsprogramma
  • De vrouw in het gezin en de gemeenschap (de positie en taken van de vrouw in het gezin en de gemeenschap, incl. zorg voor weeskinderen
  • Microkrediet training (een eigen bedrijfje opzetten om in eigen onderhoud te kunnen voorzien)
  • Naailes aan geselecteerd groepje

Wilt u een bijdrage leveren aan dit mooie project? Dan kan middels onderstaande mogelijkheden.


Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.

Evangelisatie

bekijk de projecten

Alfabetisering

bekijk de projecten