Basisschool

Voor kinderen vanaf vier jaar is er de Stéphanos Full Primary School, een soort basisschool. Deze school is door de Malawische overheid erkend. Er zijn acht groepen van ongeveer vijftig leerlingen. Dat zijn kleine klassen voor Malawische begrippen. De leerlingen komen uit het weeshuis en van de dagopvang. Ook de kinderen van Stéphanos personeel krijgen hier les.

De schooldag begint met een gezamenlijke bijeenkomst op het speelveld. De scholieren beginnen met het zingen van het volkslied. Dat is in veel landen de gewoonte. Vervolgens bidden de leerlingen. Daarna krijgen ze mededelingen en wat rek- en strekoefeningen. Tussen de lessen door zijn er pauzes voor sport en spel.

 

De overheid houdt toezicht op de lesinhoud. Vakken die de kinderen krijgen zijn ondermeer: Bijbelkennis, Engels, Chichewa, rekenen en sociale vaardigheden. Na een schooldag gaan de kinderen weer naar huis of naar het weeshuis om daar hun dagelijkse klusjes in het huishouden te gaan doen.

Voor 25 euro per maand kan een kind naar onze christelijke basisschool.

Voor eenmalig 25 euro helpt u een kind aan schoolboeken en een schooluniform. 


Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.

Evangelisatie

bekijk de projecten

Alfabetisering

bekijk de projecten