Dagopvang Thyolo

Naast het dagopvangprogramma in Chilangoma heeft Stéphanos ook een dagopvang in Thyolo, een dorpje 70 kilometer naar het zuiden.

De kinderen uit dit programma zijn meestal (half-)wezen en wonen daarom bij familie. Vijf dagen per week komen ze naar het dagopvangcentrum. Ook gaan ze naar school en krijgen ze kleding. Na schooltijd krijgen ze te eten. Met een volle maag luisteren ze naar een Bijbelverhaal, en zingen en bidden ze. Daarna gaan ze weer naar huis, om hun grootmoeder, tante of andere verzorger te helpen met het werk rond het huis, met name in de tuin. Als ze ziek zijn, kunnen ze terecht bij Stéphanos.

 

Eén keer per jaar bezoekt Stéphanos deze families om de thuissituatie van de kinderen te bekijken. Aan de hand daarvan bepaalt Stéphanos of zij nog steeds in aanmerking komen voor deelname aan het programma. De familie is vaak tevreden over het programma: kinderen worden over het algemeen gemakkelijker in de omgang, zijn behulpzamer en lopen niet meer weg.


Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.

Evangelisatie

bekijk de projecten

Alfabetisering

bekijk de projecten