Opleiding tentenmakers

Deze opleiding tot tentenmaker is ontstaan vanuit de nood om toekomstige predikanten van de Reformed Presbyterian Church of Malawi (RPC) te voorzien van extra inkomsten. Het salaris van predikanten in Malawi is niet toereikend om in eigen onderhoud te kunnen voorzien. Door naast de theologische opleiding een vak te leren, wordt er een mogelijkheid geboden om extra inkomsten te kunnen genereren door een vak uit te oefenen.

De studenten zullen worden opgeleid op de Stéphanos Vocational Training Centre (SVTC). Het SVTC is een nationaal en internationaal erkend beroepsopleidingscentrum. De SVTC leidt per academisch jaar meer dan 300 studenten op.

 

Op dit moment zijn er al studenten van de Theologische school te Zomba gestart met de opleiding van vier maanden. In de toekomst zullen meer studenten volgen. Het is een mooie Bijbelse gedachte die goed in de Malawische traditie past dat Dienaren des Woords mede in hun levensonderhoud voorzien. Vandaar ook: tentenmakers."

Na afronding van de opleiding ontvangen de studenten een door de overheid erkend certificaat en een getuigschrift van Stéphanos.

 

Wilt u dit mooie project steunen? Dan kan via onderstaande mogelijkheden.


Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.

Evangelisatie

bekijk de projecten

Alfabetisering

bekijk de projecten