sponsor een kind

In Malawi wonen veel weeskinderen en andere kwetsbare kinderen die niet in hun eigen gezin kunnen wonen, maar vaak op straat rondzwerven. Met het programma van het Stéphanos Children’s Home worden ongeveer 50 van deze kinderen geholpen.

 

Malawische vrouwen dragen de verantwoordelijkheid voor hen. De kinderen krijgen een opvoeding die gegrond is op de Bijbel. Tegelijkertijd respecteren we de Malawische cultuur.
Ook krijgen zij voedsel, kleding, medische zorg en gaan ze naar school. De peuter- en basisschool en het VTC (een soort mbo) zijn in het Stéphanosdorp.
’s Zondags gaan alle kinderen van het Stéphanos Children’s Home naar de vlakbij gelegen kerk van de Reformed Presbyterian Church.

Ieder huisje heeft haar eigen tuin. De kinderen leren daar gewassen te telen. De opbrengst van het land eten ze zelf op. Ieder kind heeft in en om het huis een eigen klusje. Met elkaar wassen ze de kleren, koken ze het eten en houden ze het huis schoon.

 

Na de klusjes is het tijd voor ontspanning. Voetbal is favoriet, de kinderen kunnen hun hart ophalen en op een gezonde manier hun energie kanaliseren. Ze spelen vriendschappelijke wedstrijden tegen jongeren uit naburige dorpen, meestal op blote voeten op een stoffig veldje.

Heeft u een vraag over dit sponsorprogramma? Neem gerust contact op met Mevr. H. Westhoff -Lier.


Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.

Evangelisatie

bekijk de projecten

Alfabetisering

bekijk de projecten