1200 gezinnen ontvangen noodhulp

25 maart 2022 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

1200 gezinnen ontvangen noodhulp.

 

Waar de nood het hoogst is, komt vaak het eerste hulp. Na een tijdje is de scherpte er af en gaan we weer over tot het dagelijks leven. Zo niet in Malawi!

 

De cycloon Ana die in februari zoveel schade aanrichtte in met name het zuiden van Malawi, werd al snel opgevolgd door meerdere cyclonen, in verschillend formaat. Malawi werd letterlijk overspoeld met nood. Dankbaar mogen we melden dat hulp vanuit met name Nederland niet uit bleef. En daarom konden we na de eerste noodhulp, afgelopen week opnieuw een helpende hand uitsteken.

Deze week alleen al hebben 1200 gezinnen een tweede zak maïsmeel, olie en stukken soja (vleesvervanger) ontvangen. Deze keer kreeg iedereen ook 5 kg. maïszaad om te planten zodat er over 3 maanden - op hope van zegen- opnieuw geoogst kan worden.

Gods Woord ging open en ik overdacht met de mensen Matthéüs 16:13; "Wie zeggen de mensen dat Ik, de Zoon des mensen ben?" en Johannes 6:66-69; "Heere, tot wien zullen wij heen gaan? (...)". We spraken over het Christen zijn, en het hartelijk verlangen en voornemen van Zijn kinderen om in Zijn nabijheid te zijn, middels de verkondiging van Gods Woord, persoonlijke Bijbelstudie en gebed. Zo mag er iedere keer weer gezaaid worden, en de vrucht zal door de Hemelse Landman op Zijn tijd binnen gehaald worden.

 

Dank voor uw hulp, gebed en betrokkenheid. Een bijdrage leveren blijft mogelijk.

  • Voor 48 euro geeft u 3 zakken maïs á 50 kg.   
  • Voor 20 euro geeft u 2 zakken cement á 50 kg.
  • Voor 22 euro geeft u 8 liter olie.

Maak uw gift over via: 

  • NL74 RABO 0335 3074 50 o.v.v. noodhulp overstromingen.
  • Of doneer via deze IDEAL link
  • Of doneer via de QR code hiernaast: