Beelden van de verwoesting als gevolg van Cycloon Freddy

29 maart 2023 - Door: Harry Droppert

Een kort fotoverslag van verschillende dorpen die verdwenen zijn. Waar eerst hutjes stonden, liggen nu grote rotsblokken, alles is verdwenen of verwoest. Hier ziet u een aantal foto's van het zuidelijke Chikhwawa en Mulanje om u een beeld te geven van de algemene situatie in Zuid-Malawi als gevolg van cycloon Freddy. Mulanje is overigens geen werkgebied van Stéphanos. 

 

Niet alleen in materieel opzicht is de schade groot -563.771 mensen zijn ontheemd, verdeeld over 577 kampen- maar er zijn ook 511 doden te betreuren en worden er nog 533 vermist aldus de Malawische overheid.

 

Ook gisteren zijn weer hulpgoederen uitgedeeld in ons werkgebied. Wilt u naast gebed ook graag bijdragen, dan is een gift van harte welkom! Met een gift van 50 euro kunnen de mensen al noodhulpgoederen zoals maïsmeel aanbieden

Maak u gift over via:

  • NL74 RABO 0335307450 o.v.v. Freddy
  • Doneer via deze IDEAL link
  • Of via de QR code hiernaast: 

Foto's: De foto's zijn afkomstig van Thea Mawaya- Den Ouden, een lokaal bestuurslid en Stéphanos Malawi directeur Clifford Kuyokwa en geven een algemeen beeld van de situatie in Zuid-Malawi als gevolg van cycloon Freddy.