Blog 6 werkvakantie Malawi

1 augustus 2019 - Door: Esther Groen

Ha allemaal,

 

Hierbij weer een blog; leuk dat jullie deze nog bijhouden! 

De dinsdag brak weer aan! We hebben hard geklust. Een paar gingen schilderen, tekeningen op de muren. Een ander deel van de groep ging weer verder met de goot uithakken. Verder waren er wat bezig met een muur metselen om de waterpomp, net buiten het terrein. ‘s Middags was er weer een kindermiddag. Marita deed in het Nederlands een verhaal, Corrie vertaalde dit voor de kinderen. Daarna een zeskamp, waar de kinderen actief bij meededen. 

Mariska, Tom, Jonathan en Henk zijn met Willemien naar de stad geweest vanmiddag. 

Jalien is vandaag in het ziekenhuis geweest. Ze is al een tijdje ziek; behoorlijke koorts en erg verkouden. Ze kreeg een malariatest, hier kwam gelukkig niks uit. Een andere test liet blijken dat ze keelontsteking heeft. Ze heeft een tasje vol pillen meegekregen en een antibiotica kuur. Hopelijk mag ze snel weer de oude worden!

Job en Marita hadden vandaag een bijzonder moment. Vorig jaar, toen ze hier ook waren, was er regelmatig een predikantsweduwe op het terrein, om wat geld te kunnen verdienen in de huishouding. Ze was weduwe en had 3 kleine kindjes om voor te zorgen. Iedere dag moest ze deze kindjes achterlaten om wat geld te kunnen verdienen. Job en Marita vonden het fijn om iets voor haar te kunnen betekenen en kochten een naaimachine voor haar; een trap-naaimachine, want stroom heeft ze niet. Deze vrouw had gehoord dat Job en Marita hier weer waren en kwam vandaag langs. Ze had een prachtige jurk voor Marita gemaakt en had een grote zak pinda’s meegenomen voor Job. Als bedankje. De vrouw zag er gelukkig uit in vergelijking met vorig jaar. Ze had haar eigen naaiwinkeltje nu en kon dit thuis doen, bij haar kinderen. Wat was het mooi om te ervaren dat je met zo’n gebaar om een naaimachine te geven, iemands leven kunt veranderen! 

 

De woensdag is aangebroken. We zitten op de helft van onze vakantie! Om 7 uur stond het ontbijt weer klaar, na het ontbijt zijn we weer aan de slag gegaan. Het grootste gedeelte van de ploeg is gaan verven. Thomas, onze tekenaar, had mooie tekeningen gemaakt op de muren, wat wij gingen beschilderen. Het is al mooi geworden! 

Vanmiddag was er weer een kindermiddag, Andrea, Jalien (die bikkel ging gewoon mee), Tom en Esther en Corinde hebben hierbij geholpen, samen met Corrie. Na het verhaal en wat zingen is er wat leuks geknutseld.

Vanavond at de helft van de club in de weeshuisjes. Dat was gezellig! En bijzonder om mee te maken. De kinderen eten alles met de handen. Zodra ze zagen dat wij ons bord leeg hadden stopten zij ook direct met eten. De taken waren voor iedereen bekend. Na het eten hebben we wat gezongen en hebben spelletjes gedaan. 

Terug in het guesthouse hebben we gezellig nog wat met elkaar gedronken en nagepraat. En, ons voorbereid op de echte ‘vakantie’ volgende week!

 

Tot de volgende blog maar weer!