Blog 7 werkvakantie Malawi

3 augustus 2019 - Door: Esther en Thirza

Ha Hollanders! 

 

Hoe is het bij jullie? ‘t Is wat afgekoeld bij jullie hè? Hierbij weer een blog! 

Donderdag was hier een bijzondere dag. Na het ontbijt ging de helft van de groep verder met schilderen, de andere helft ging weer naar het huisje van Ben, waar we vorige week ook zijn geweest. Hier werd verder gemetseld aan het nieuwe huis voor Ben. Rond half 11, na de koffie, kwam ook de andere helft, de schilderhelft, naar het huisje van Ben. We hadden wat spullen gekocht voor de mensen daar, voor Ben en voor zijn nichtje Linda die vorige week is bevallen van een zoontje. Daarnaast was er nog wat voor de bewoners van het dorpje. 

Toen we aankwamen was jet een gezellige bedoeling; iedereen deed spelletjes met elkaar, waaronder springtouw springen en Jan Huigen in de ton. Nadat iedereen op de grond hij elkaar ging zitten kregen de mensen een Bijbel aangeboden, wat een hoop dankbare gezichten opleverde! 

Daarna zijn we naar Ben gegaan. We deden dit binnen, omdat anders alle inwoners van het dorpje er anders bij stonden. Het huisje was klein; heel klein. Het stonk er enorm naar geiten, die ook in het huisje ‘wonen’. Er waren 3 heel kleine kamertjes. Met wat matjes op de vloer. De vloer en muren waren vies. Voor ons onmenselijk, voor hun realiteit.

We hadden als groep voor Ben een zak mais en wat eten. Daarnaast hadden we ook de huur van zijn huisje wat hij nog moet betalen tot zijn nieuwe eigen huisje af is. Hij leek overrompeld door alles dat hij kreeg. Hij bedankte ons dan ook hartelijk en wenste ons Gods zegen toe. 

Voor Linda hadden we babyspullen gekocht. Ze was trouwens net terug van controle bij het ziekenhuis. Dit is met de auto zo’n half uur rijden, zij moest het lopend doen, met haar baby op de arm. 

Diep onder de indruk gingen we terug naar het guesthouse. Op de terugweg waren we allemaal wat stilletjes, ook tijdens de lunch was het nog verdacht rustig. 

‘s Middags zijn we weer druk wezen schilderen. Het is weer een eind opgeschoten!

En de avond was uiteraard weer een gezellige bedoeling! 

 

De vrijdag brak aan; de laatste werkdag! Na de weeksluiting is iedereen aan de slag gedaan. Eigenlijk is iedereen gaan schilderen, Thomas de schilder had zoveel nieuwe tekeningen getekend! Jalien, Andrea, Job, Marita en Corrie zijn naar de stad geweest vandaag. Ze hebben een drukke dag gehad!

Iedereen heeft vandaag hard z’n best gedaan. Er is weer een hoop schilderwerk afgekomen. Wat vinden jullie ervan?

Het heeft hier vanmiddag een tijd hard geregend; het plensde! En u begrijpt, met al die zandweggetjes, is dat gelijk een gezellige blubber bedoeling. Ook eens meegemaakt!

 

‘s Avonds hadden we weer kampvuur met de kinderen uit de weeshuisjes. Wat was dit weer genieten! Er werd weer veel gezongen, gekletst en gelachen. Een oorverdovend gejuich toen er pannenkoeken kwamen! En weer gejuich toen er flesjes prik uitgedeeld werden; het feestje was compleet! Na het eindigen zijn de kinderen naar hun huisje gegaan; bedtijd!

 

Jalien, Marita en Mariska zijn gelukkig weer opgeknapt, Jalien doet nog wat rustig aan. Intussen is Andrea ook ziek geworden en nog aan het opknappen. Jonathan en Henk zijn ook ziek. Hopelijk mag iedereen snel de oude zijn. En, blijft het hierbij..!

 

Zaterdag hopen we een dagje weg te gaan; naar het Mulanjegebergte en de theevelden. ‘s Avonds gaan we heerlijk uit eten. De ervaringen horen jullie volgende week.

Fijn weekend, en liefs van ons allemaal.