Echtpaar den Hartog voor Stéphanos naar Malawi

3 oktober 2022 - Door: Harry Droppert

APELDOORN – 3 oktober 2022 –  Stichting Stéphanos heeft op vrijdag 30 september een kerkdienst gehouden, waarin met elkaar een zegen is gevraagd over de reis en het werk van Nico (39) en Janneke (35) den Hartog voor Stichting Stéphanos in Malawi.

De kerkdienst voor het gezin den Hartog vond gisteren plaats in de Nieuwe Westerkerk van de Gereformeerde Gemeente te Utrecht, waarin het Woord werd bediend door plaatselijk predikant Ds. W. Harinck. Deze mediteerde naar aanleiding van Richteren 6:14. Het thema van de preek was “Gaan in Gods kracht”. De kern van de preek was dat Gideon allerlei bezwaren had, en onmogelijkheden in zichzelf zag. Maar dat de HEERE sprak; ´Ga heen in deze uw kracht’. Gaan in je zwakheid en zien op Zijn belofte.

 

Na de preek werden Nico en Janneke namens Stichting Stéphanos toegesproken door directeur/bestuurder dhr. J. van der Ham én lid van Raad van Toezicht ds. J. Talen uit Staphorst.

 

Nico en Janneke hopen zich in midden Malawi, dichtbij de hoofdstad Lilongwe bezig houden met het versterken en uitbouwen van onder andere het bestaande landbouw- en bijbelstudiewerk dat Stéphanos nu verricht vanuit het Talandira Harvest Centre.

Voor het onderwijs aan de kinderen hoopt er een onderwijsvrijwilliger vanuit Nederland mee te gaan.

Stéphanos is ook werkzaam in Zambia en Zuid-Malawi. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. In Zambia zijn de werkzaamheden hoofdzakelijk gericht op evangelisatie. Stichting Stéphanos weet zich bij al haar werk gebonden aan Gods Woord en de drie Formulieren van Enigheid.