Een groot hart voor een klein kind.

3 december 2020 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Een groot hart voor een klein kind.

Onder een strak blauwe lucht zochten 100 kinderen en hun verzorgers een plekje in de schaduw, in afwachting wat Stéphanos deze keer voor hen had. Dat werd al snel duidelijk toen de goederen werden uitgeladen. Nieuwsgierige oogjes keken over de afgezakte mondkapjes heen en wachtten geduldig tot de hoofdmeester het woord nam. De deed net alsof hij niet wist waarom we bij elkaar gekomen waren, dus kreeg ik de gelegenheid om het uit te leggen. Dat gaat trouwens altijd zo hier, iedereen stelt de volgende spreker voor en uiteindelijk beland je dan bij de persoon die echt iets te vertellen heeft.

 

Kwetsbare kinderen

We openden het samenzijn met gebed en lazen Mattheüs 18:10 'Ziet toe dat gij niet een van deze kleinen veracht', waarna een korte uitleg volgde. We waren bij elkaar gekomen vanwege het adoptie/kindsponsor programma, waarbij de kwetsbare groep kinderen extra hulp krijgen d.m.v. financiële sponsoring in Nederland. In de afgelopen weken zijn er zo'n 150 huisbezoeken afgelegd en uiteindelijk zijn er 100 kinderen door de selectie procedure gekomen. Deze 100 kinderen zullen de komende 5 jaar gekoppeld worden aan sponsorouders in Nederland. Dit is een onderdeel van het 5 jarig dorps ontwikkelingsprogramma wat in september van start is gegaan en waar ik leiding aan geef. 

Op dit moment loopt er in Nederland een advertentiecampagne van Stéphanos om deze kinderen onder de aandacht te brengen bij de mensen in Nederland.

 

Verschillende activiteiten werken eraan mee dat het kind naar school kan en de thuissituatie verbetert. Daarom kregen 100 kinderen op deze dag letterlijk een rugzakje met basismateriaal. Voor thuis een deken en klamboe, en voor school een rugzak, waterfles, schriften, potloden en pennen. Wat waren ze dankbaar, en trots liepen de kinderen hierna met de rugzak op over de bergpaden naar huis.

 

Word kind sponsor!

Heeft u ook een groot hart voor een klein kind? Meld u hier aan als sponsor van een kwetsbaar kindje. Of doneer voor dit prachtige project via onderstaande mogelijkheden.

 

Foto's: Dit gebied ligt in de bergen. Toespraak en uitdeling van de goederen. Blije kinderen inclusief rugzak met inhoud.


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.