Honger naar God

26 april 2023 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Honger naar God

Gisteren was de laatste van de vier voedseluitdelingen aan 800 gezinnen in Chikhwawa. 

In de afgelopen vier maanden mochten we hen iedere keer een zak van 25 kg. maïsmeel aanbieden. Dit werd mogelijk gemaakt door sponsors uit Canada. Gisteren kregen 550 gezinnen er ook een zak met 2 kg. maïszaden bij, zodat ze opnieuw kunnen planten.

 

Weinig verwachting

Cycloon Freddy heeft heel veel maïs- en rijstvelden verwoest, meer nog dan cycloon Ana van vorig jaar. Mensen staan op scherp en verwachten eigenlijk weinig goeds voor de komende maanden. Deze tijd van het jaar zouden ze hun eigen maïs moeten oogsten, maar die is er nu niet.

 

Psalm 63

Mijn man Paul was meegegaan en mocht op iedere plaats Gods Woord laten spreken. Psalm 63:1-3 spreekt over een honger naar God. Als er in een gezin honger is, wordt dat gemerkt in het dorp. Als er honger naar God geboren mag worden, wordt dat gemerkt in het gezin. Er komt een verlangen om Gods Woord te onderzoeken, te bidden, en Zijn naam te verhogen. Dan ontdek je dat Zijn goedertierenheid beter is dan het leven. Dan krijg je kracht om weer voort te gaan.

De Heere gebruikt Zijn eigen wegen om mensen tot Hem te trekken. Moge ook deze voedseluitreiking en verkondigng van Gods Woord hiervoor gebruikt worden.

 

Wilt u dit mooie en noodzakelijke werk steunen? Dat kan via NL74 RABO 0335 3074 50 t.n.v. Stéphanos of onderstaande optie:

 


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.