Noodhulp in Malawi

12 april 2019

Noodhulp na overstromingen in Malawi. Gisteren hebben onze medewerkers noodhulp verleend in Thyolo.

Hier is aan 200 gezinnen, cement, dekens, klamboes, emmers e.d. uitgedeeld (zie foto's).

Met noodhulp willen we gezinnen op de volgende gebieden ondersteunen:

  1. Huisvesting: Zorgen voor een goed en veilig onderkomen/huis. De gemeenschap zal zelf meewerken door middel van het bakken van stenen en het mee helpen bouwen. Per persoon zal er een slaapmatje en een deken worden uitgedeeld. Kosten 32 euro per gezin.
  2. Voedsel: Zorgen voor voedsel op korte termijn door het uitdelen van mais en sojabonen. Kosten voor 2 zakken maís en soyabonen 32 euro per gezin.
  3. Voedselzekerheid: Zorgen voor voedselzekerheid op lange termijn. We willen families voorzien van gewassen en zaden die ze kunnen planten. Degenen die in het G4G-programma zitten, zullen een geit ontvangen, als die dood gegaan is. Kosten cassave- en zoete aardappelplanten en groentezaden 7 euro per gezin.
  4. Gezondheid en hygiene: Het voorkomen van malaria en ziektes die ontstaan door vuil drinkwater (cholera, diarree, dysenterie). Dit willen we doen door het uitdelen van muskietennetten, keuken benodigheden en een middel om water te reinigen voor gebruik. Kosten plastic emmers, borden, klamboe, medicijnen en behandeling voor drinkwater 13 euro

Bid en helpt u mee?

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.