Update van noodhulp in vergeten gebied

11 april 2019

Verbaasde gezichten.

Al vroeg waren we op pad, twee vrachtwagens geladen met 500 zakken maïs reden achter ons aan richting Michiru Mountain waar Stéphanos het dorpsontwikkelings programma uitvoerd. Onderweg was goed te zien hoe de lawines van steen en de aanhoudende regen verschillende huizen heeft verwoest.

 

Een oude man zat op de veranda van zijn buurman die hem tijdelijk onderdak heeft geboden toen zijn eigen huis was ingestort. Het duurde even voordat we alle 500 gezinnen onder de mangoboom verzameld hadden. Mensen waren verbaasd dat er aan hen gedacht werd en kwamen pas op de been toen de vrachtwagens door de dorpen reden. Nationale en Internationale aandacht ging naar het zuiden van Malawi en in de andere getroffen gebieden werd er in stilte geleden. Dankbaarheid overheerste toen we uitlegden dat er ook aan hen gedacht werd. De directeur bemoedigde de mensen vanuit God's Woord dat de Heere het leed en het verdriet aanziet en zelfs in de moeilijkste momenten van ons leven bij ons kan én wil zijn.

 

We hopen deze doelgroep in de komende weken ook te helpen met cement om hun huizen weer op te bouwen. Ook hebben zij vandaag cassave en zoete aardappels ontvangen om te planten.

De chief van het gebied (met stok in zijn hand, zie foto's) sprak zijn bijzondere dankbaarheid uit aan iedereen in Nederland en Duitsland die zich in heeft gezet om deze hulp mogelijk te maken en waardeerde zeer dat Stéphanos als enige organisatie, een helpende hand bood. Eer aan de Heere!

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.