Update van noodhulp in zwaar getroffen regio Chikhwawa

5 april 2019

Een sterke fundering

Het was een bijzondere dag. Toen de ochtend mist nog in de bergen hing, maakten we opnieuw de afdaling naar Chikhwawa, een hoogte verschil met Blantyre van 1005m. De dag ervoor waren we druk in de weer met het laden van 2 vrachtwagens gepakt met cement, dekens en andere artikelen. De mannen waren dezelfde avond nog vertrokken en stonden nu in de startblokken om verder te gaan. In Chikhwawa wordt er op 3 plaatsen door Stéphanos hulp geboden. De plaatsen waar Stéphanos al jaren lang haar adoptie kinderen heeft: Maseya, Khoko en Ngabu.

Logistiek was het een gepuzzel, maar het verliep allemaal geweldig. De twee vrachtwagens werden verdeeld over de 3 distributie punten en het hoogte punt van de distributie was in Ngabu waar 150 gezinnen geholpen werden.

 

Levenshuis gebouwd op een Rots, de Heere Jezus.

Directeur Kuyokwa sprak vanuit Mattheüs 7:24 over de wijze bouwer, die zijn huis op de rots gebouwd heeft. Hij verwees daarheen naar het belang dat ons levenshuis op de Rots, de Heere Jezus gebouwd moet worden. Daarnaast legde hij uit dat het onze taak als christenen is om elkaar te helpen, deze keer hulp om een huis op een sterke fundering te bouwen.

 

250 families ontvingen ieder 2 zakken cement, een plastic voor dakbedekking, een deken en muskieten net, plastic borden , bekers, een emmer en teil. De 250 gezinnen zijn gekoppeld aan 25 bouwvakkers die ingezet worden om de mensen te helpen om hun huisje weer op te bouwen en de cement op de juiste wijze te gebruiken zodat het gevaar tot instorten voorkomen kan worden.

Dankbaarheid was van de gezichten af te lezen. Mensen hadden al eerder maïs, cassava en zoete aardappels ontvangen, maar nu werden zij ook geholpen met de opbouw, van hun huisjes.

Een regerings ambtenaar was blij verrast dat Stéphanos op deze manier aan de mensen dacht, en naar oplossingen voor de lange termijn keek. De temperaturen liepen op tot 39 graden, maar aan het eind van de dag gingen we met een warm hart weer naar huis.

 

Foto's: Op de foto's ziet u hoe de materialen zorgvuldig verdeeld worden en dat ook het Woord open mag gaan bij het uitdelen.

 

Helpt u onze verre naasten?

Via het onderstaande formulier kunt u via incasso betalen. Als u (eenmalig) online wilt doneren, kunt u deze link gebruiken: online doneren.

 

U kunt ook zelf een gift overmaken via NL74 RABO 0335 3074 50 (indien u voor een specifiek project wilt geven, graag het project vermelden).


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.