Officiële start van nieuw Dorpsprogramma van 5 jaar

22 oktober 2020 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Het was een kleurrijk geheel in het Michiru gebergte. Het gehele dorp liep uit en kwam samen bij de basisschool van Namitalala. Vlaggen en ballonnen waren niet het enige wat de dorre omgeving kleur gaf. Kinderen zaten in hun groene school uniform en vrolijk gekleurde mondmaskers vol spanning te wachten op de 'auto's  uit de stad'. Een zeldzaamheid in dit gebied, wat 19 km. voorbij Chileka Airport ligt en waar een fiets het meest luxe vervoermiddel is.

 

Regeringsambtenaren en Stéphanos personeel werden met gezang ontvangen. Het was een bijzondere dag voor de gemeenschap want dit was de eerste keer dat een organisatie in dit 'achtergebleven' gebied een weeszorg programma introduceerde!

 

In de achterliggende maanden is er hard gewerkt om alle noden en gedachten van deze gemeenschap op papier te krijgen. Uiteindelijk is er een overeenstemming bereikt en kon het 5-jaren project gelanceerd worden. De financiën worden mogelijk gemaakt door Stéphanos Nederland en een Christelijke organisatie uit Duitsland. Maar ook de gemeenschap en de regering zelf draagt hierin bij. Zo worden de krachten gebundeld en wordt het kind gedragen door de zorg van velen. Hierdoor hopen we met elkaar de levensomstandigheden van het kind op allerlei gebied te verbeteren, met als onderliggend doel dat kind en ouder zelfstandig het Woord van God zullen lezen en daarnaar mogen leven.

 

De aanwezigheid van de internationale directeur J van der Ham en nationaal directeur C. Kuyokwa werd bijzonder gewaardeerd en de kinderen van Namitalala hebben nu al een plekje in onze harten.

 

Lees meer over dit bijzondere programma op: www.stephanos.nl/projecten/onderwijs/outreach-programma.

 

Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit programma, dat kan via onderstaande mogelijkheid? Uw steun en gebed is nodig!


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.