Stéphanos werker in het zonnetje

3 mei 2022 - Door: Harry Droppert

Stéphanos medewerker in het zonnetje!

Stroomstoring? Lekke gieter? Schilderij aan de muur? Je kunt het zo gek niet bedenken of Elias Kazipute (46) klaart de klussen. Een man met gouden handen!

Elias volgde de vakopleiding tot elektriciën aan het VTC op de compound van Stéphanos. Op deze Stéphanos vakschool kunnen verschillende vakrichtingen gekozen worden. Hij liep stage bij een thee-estate in Thyolo. Hier deed hij de nodige ervaring op. Zijn kundigheid bleef niet onopgemerkt. Een aannemer waar hij wel een mee samenwerkte kwam hem tegen en vroeg wat hij deed nu zijn opleiding was afgerond. Helaas moest Elias zeggen dat hij vooral bezig was in de tuin, een vaste baan had hij niet. De aannemer vertelde hem dat op Stéphanos een vacature was. De brief werd geschreven, een uitnodiging volgde en van het resultaat heeft Stéphanos nog dagelijks profijt. Elias werd aangenomen vanwege zijn kundigheid op allerlei gebied. Moet er iets gelast worden, vraag Elias. Een timmerklus is bij hem ook in goede handen.

Een 8 tot 5 mentaliteit heeft hij niet. Moet een klus dezelfde dag nog af dan gaat hij door. Is er een stroomprobleem in het weekend of 's avonds, Elias is present. En doordat hij dicht bij de compound een huis huurt, kan hij ook snel aanwezig zijn.

 

Elias zou het liefst een eigen huis en tuin hebben, maar eerst wil hij zijn drie dochters een opleiding geven. De oudste twee hebben hun opleiding achter de rug. De oudste is lerares en de tweede is kleermaker. Beiden zijn getrouwd en hebben een kind. De jongste dochter gaat nog naar het voortgezet onderwijs. Ieder jaar is het een puzzel om het schoolgeld betaald te krijgen.

Ondanks het altijd moeten passen en meten om rond te komen is Elias een dankbaar mens. Hij is christen en wil dat ook vermeld hebben. 'De Heere draagt zorg voor mij, daardoor heb ik werk en kon ik mijn dochters laten studeren.' zegt hij. Een les..

Wilt u dit mooie project steunen met een gift, zodat jongeren een vakopleiding kunnen volgen voor een betere toekomst? Dat kan via onderstaande mogelijkheid.

 

Foto: Op de foto ziet u Elias die de Stéphanos bus repareert


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.