Stof tot nadenken

12 februari 2021 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Stof tot nadenken.

Het overbekende gezegde van de vis en de hengel, werkt ook met een naaimachine en een lap stof. 

Vandaag konden we de moeders van Ngabu en Khoko blij maken. Deze moeders zijn de aangewezen personen voor het verlenen van hulp aan de weeskinderen in de dorpen. Ze weten wie hulp nodig heeft, en zetten zich vrijwillig in om barmhartigheid te betonen aan hen die een helpende hand kunnen gebruiken. Door het houden van geiten en het bedrijven van kleinschalige business m.b.v. een dorps spaar- en leningsplan, krijgen deze moeders veel voor elkaar. Stéphanos reikt daarbij een helpende hand. Zo hebben de weeskinderen in de achterliggende weken schoolmateriaal en schooluniformen gekregen.

Dit is gedaan om in de eerste nood te voorzien, maar gezien er een vertrouwensband is opgebouwd, kunnen we nu een stapje verder richting zelfredzaamheid.

 

Ondanks de corona maatregelen konden we toch samenkomen, en iedere gelegenheid is er weer één om Gods Woord te openen. We lazen met elkaar Matthéüs 6:19-34, en ik sprak de moeders toe dat we ondanks zorgen in tijden van onzekerheden, toch vertrouwen mogen op de Heere.

Salomo in al zijn heerlijkheid stond in de schaduw bij de lelies in het veld. We hoeven niet bezorgd te zijn voor morgen, maar moeten eerst het Koninkrijk van God zoeken, en Zijn gerechtigheid. Dan zullen we het kleed ontvangen wat niemand ons geven kan dan alleen de koninklijke Bruidegom.

 

In de komende maanden zullen de moeders in Ngabu en Khoko naailes krijgen zodat ze zelf verstelwerk en ook schooluniformen kunnen maken. Met dankbaarheid namen ze de twee Singer naaimachines, rollen stof en ander garnituur in ontvangst. We gaven ze een aantal tips en voorbeelden en zijn benieuwd wat er de komende maanden gemaakt zal worden.

In ieder geval stof tot nadenken!

 

Wilt u ook dit mooie dorpsproject steunen? Maak dan uw gift over via NL74 RABO 0335 3074 50 of via onderstaande online IDEAL mogelijkheid.

 

Foto's: Dorpsbewoneners worden toegesproken en zijn erg blij met deze hulp.


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.