Voedseluitdeling in de bergen

20 juni 2023 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

Voedseluitdeling in de bergen

Het blijft altijd een mooie uitdaging om een voedsel transport daar te krijgen waar het net niet kan, of toch wel. Deze keer kregen we hulp van de Duitse donor, Kindernothilfe. Een projectvoorstel dat in maart was ingediend, werd uiteindelijk goed gekeurd voor een som van € 90.000,-. Dat zijn hele mooie bedragen waar we veel goeds mee kunnen doen.

Huisbezoeken werden afgelegd en uiteindelijk kwamen we uit op 500 gezinnen die voor de komende 4 maanden voedselhulp krijgen.

 

Bij de eerste uitdeling waren alle partijen aanwezig. Zowel de landelijke vertegenwoordiger van Kindernothilfe als de Senior Chief van het gebied waar wij werken. Na de meditatie door de directeur en de nodige toespraken konden we dan aan de gang. Allereerst worden de namen vergeleken met de National Registration Card (identiteits check), om fraude te voorkomen. Daarna is het opstellen in rijen van 10. Iedere genodigde loopt langs het ditributieteam dat zeep, waterguard (om water drinkbaar te maken), soja, olie en maïsmeel uitdeelt. Zo staan we een paar uur in de brandende zon en is de vrachtwagen uiteindelijk leeg.

 

Missie geslaagd, aftellen voor de volgende voedseluitdeling!