Voedseluitdeling voor 700 gezinnen in onbereikbaar gebied

18 februari 2022 - Door: Thea Mawaya - Den Ouden

`Zie het Lam Gods dat de zonde der wereld wegneemt`, zo klonk het gisteren op een open veld. 700 gezinnen uit Mazongoza in Chickwawa waren samengekomen om het Woord van God te horen. Ze hadden daarvoor twee uur moeten lopen, want de plaats waar zij wonen is nog steeds onbereikbaar. Ze moesten zelfs tot hun middel door het water, want de afgelopen twee dagen heeft het weer geregend en het water begon weer te stijgen. Mensen die niets hebben, ouderen die alles verloren hebben, slechts het broze lichaam konden redden en zich voortslepen. Ook aan hen mochten wij gisteren hulp verlenen. Onder de brandende zon kregen ook deze gezinnen een emmer, zeep, soja, maïsmeel, olie, pap, bordjes, bekers, pannen en een Chichewa Bijbel.

 

Hier beneden is het niet

Terwijl ze in de rij stonden hoorde ik ze praten dan alleen Gods Woord hun leven kan redden. Want kijk, zei een vrouw, het leven hier op aarde is maar een gevecht. Voor ons een gedurig gevecht tegen het water, maar hier boven zullen we de ware Vrede vinden. De hulp die wij bieden is voor ons team ook niet echt eenvoudig, maar dit geeft me toch weer moed. Misschien voor sommige mensen wel een laatste heenwijzing naar Christus, Het Levende water. En die Dit Levende water drinkt, zal nimmermeer dorsten. Uw Koninkrijk kome toch o Heere!

 

Morgen hopen wij opnieuw hulp te bieden aan 710 gezinnen.

Dank voor uw hulp, gebed en betrokkenheid. Wilt u nog een bijdrage leveren voor de noodhulp, dan bevelen wij u dat van harte aan!

  • Voor 48 euro geeft u 3 zakken maïs á 50 kg.   
  • Voor 20 euro geeft u 2 zakken cement á 50 kg.
  • Voor 22 euro geeft u 8 liter olie.

Maak uw gift over via: 

  • NL74 RABO 0335 3074 50 o.v.v. noodhulp overstromingen.
  • Of doneer via deze IDEAL link
  • Of doneer via de QR code hiernaast: