De gevolgen van orkaan Freddy worden meer en meer duidelijker

15 maart 2023 - Door: Harry Droppert

De gevolgen van orkaan Freddy worden meer en meer duidelijker.

Vanuit het veld krijgen we langzamerhand een beeld wat de gevolgen zijn. Wij zien verschrikkelijke beelden voorbij komen van overleden mensen die in het water drijven, of van mensen die meegesleurd worden door het woeste water. Ook zien we beelden van allesverwoestende modderstromen in de bergen. Het dodenaantal blijft oplopen. Verschrikkelijk!

 

Het land was nog herstellende van orkaan Ana (januari vorig jaar), die grote gevolgen had voor de voedselzekerheid, en waardoor nu in diverse gebieden honger geleden wordt. Ook zijn er zorgen over de Cholera uitbraak die zich als gevolg van deze orkaan kan uitbreiden.

 

Twee dorpen volledig weggevaagd

Ons bereikte het bericht dat er ook twee dorpen in het district Chiradzule (ligt tussen de districten Blantyre en Zomba) volledig weggevaagd zijn door een aardverschuiving (zie foto's). Er zijn in deze dorpen 7 doden te betreuren en er worden verschillende mensen vermist. Omdat zich opnieuw een aardverschuiving had voorgedaan en de weg hierdoor geblokkerd is, kan er moeizaam hulp geboden worden door de hulpdiensten.

 

Wij vragen om uw gebed voor de bevolking van Malawi.

 

Zie hiernaast de foto's van de twee verwoeste dorpen (Bron foto's: Nation Online)


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.