Orkaan Freddy zorgt voor veel schade

13 maart 2023 - Door: Harry Droppert

Orkaan Freddy heeft gezorgd voor veel schade.

Door deze orkaan zijn zeker 99 mensen om het leven gekomen meld de Malawische Overheid. Zeker 138 mensen zijn gewond en 16 mensen zijn vermist.

De storm gaat gepaard met verwoestende windstoten en zeer veel neerslag waardoor de kans op een misoogst groot is. Het gaat met name over de districten Chikhwawa, Blantyre, Chiradzulu, Mulanje, Nsanje, Phalombe en Thyolo. 

Daarnaast zijn er ook zorgen over de Cholera uitbraak die zich hierdoor kan uitbreiden.

 

Voor zover we nu kunnen zien lijkt het er op dat de gevolgen anders uitpakken dan bij orkaan Ana vorig jaar januari. Het land was nog herstellende van deze orkaan, die grote gevolgen had voor de voedselzekerheid, en waardoor nu in diverse gebieden honger geleden wordt. Het lijkt er op dat door deze ramp veel doden te betreuren zullen zijn.

 

We hopen en bidden dat de levens van de bevolking verder gespaard mogen blijven en dat de schades aan gewassen mee mogen vallen. Wij vragen om uw gebed voor Malawi.

 


Door dit formulier te verzenden, geeft u toestemming om deze gegevens te verwerken in ons systeem. We gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie ook ons privacy statement.